Foodspot | Kingstreet in Apeldoorn | toegankelijk en met lokale producten

Foodblabla is te gast bij restaurant Kingstreet in Apeldoorn


Op facebook stond een oproep

Gastbloggers gezocht voor het vernieuwde Kingstreet restaurant in Hotel de Keizerskroon in Apeldoorn. Wij melden ons gelijk aan. En toen nodigde de Keizerskroon ons uit om in het gerenoveerde restaurant Kingstreet een reis te komen maken door de menukaart. Hoe tof is dat?

Sfeer in het restaurant

Sfeer in het restaurant

Wij gingen op pad met onze camera en een big smile. Bij aankomst, toeval of niet, liepen wij gelijk tegen Steve Sykes aan, chef kok van restaurant Kingstreet. Hij nam ons mee naar de sfeervolle ingerichte lounge. Steve kwam gezellig bij ons zitten en begon gelijk enthousiast te vertellen over zijn ervaring als chef kok en als levensgenieter. Wat kan Steve leuk vertellen! Het gebeurd mij niet vaak dat ik zo’n gepassioneerde kok tegenkom en die ook echt de tijd voor je neemt. Vooral zijn passie voor lokale producten en leveranciers, en zijn liefde voor eerlijk eten vind ik geweldig!

In de lounge vertelde Steve over zijn nieuwe, seizoensafhankelijk, menukaart en kregen wij als aperitief een heerlijke glas champagne gevolgd door een amuse, een meesterlijke charcuterie (onder andere Zolderspek!) zo lekker dat het letterlijk in je mond smelt. Daarna een heerlijke Eco Fields bitterbal en eigen gerookte zalm met Beluga kaviaar… Onze smaakpapillen stuiterde alle kanten op, als dit al zo lekker is…

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn Amuse charcuterie

Kingstreet apeldoorn – Amuse Charcuterie

Amuse charcuterie

Amuse charcuterie

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn Amuse charcuterie

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn Amuse Eco Fields en zalm

Steve Sykes Chef Kok Kingstreet

Steve Sykes Chef Kok Kingstreet

Steve is geboren in Yorkshire, woont al een tijdje in Nederland en heeft een enorme passie voor wijn en spijs. Ook is hij bezig met het belang van goede en lokale producten. De huidige menukaart is een voorbeeld daarvan, mosterd uit Deventer, charcuterie van Slagerij van Broekhuizen en vlees van Eco Fields. Afhankelijk van het seizoen plukt Steve ook nog eens zelf kruiden en paddenstoelen! Steve is trots op zijn werk en na de amuses nam hij ons mee keuken waar wij vol enthousiast vertelde over zijn mooie keuken met een 100% HACCP score voor veiligheid en hygiëne. Zijn grote keuken is modern ingericht, met als concept Slow Food en Grill gerechten. Helemaal aangepast aan deze tijd, want je kan je eigen gerechten samenstellen. De Slow Food gerechten zijn traditionele gerechten met lokale producten en traditionele bereidingswijzen.


 

Opmaken van borden in de keuken

Kingstreet apeldoorn – gezellig eten

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Opmaak van de borden in de keuken

Uitleg over het dessert

Uitleg over het dessert

Aangekomen in het restaurantgedeelte werden wij naar onze mooi gedekte tafel begeleid. Het restaurant oogt nieuw, een beetje te clean nog, maar nog niet al het kunst was opgehangen. De Eye Catcher in het restaurant is een prachtige kast vol met verrukkelijke wijnen. De tafels zijn netjes gedekt en het restaurant heeft een sfeervolle uitstraling.

Voor het eerste gerecht kwam Bastiaan, onze gastheer voor de avond, vertellen over de wijnen en welke keuzes hij wilde voorstellen per gang. Helemaal leuk want wij laten ons graag verrassen.

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Vegetarisch voorgerecht

Vegetarisch voorgerecht

Als eerste gerecht kregen wij een heerlijke lichte vegetarische salade met mooi ingelegde shiitake paddenstoeltjes en VSOP Reypenaar kaas. Een mooi voorgerecht met verrassend lekkere smaken. Bij dit gerecht kreeg ik een heerlijke glas Fleurie de la Roilette Domaine Metrat.

Tussengerecht Kabeljauw en Daslook risotto

Tussengerecht Kabeljauw en Daslook risotto

We merkten aan alles dat Steve ons heel graag wilde verrassen, daarom heeft hij voor ons een tussengerecht gemaakt, op de huid gebakken Kabeljauw met (zelf geplukte) daslook risotto. Ik had hier zo nog een bordje van gegeten 🙂 Als wijn serveerde Bastiaan een mooie Chardonnay Saint Veran.

Omdat Slow Food centraal staat als concept kregen wij als hoofdgerecht gestoofde lamsschenkel en een stukje gebraiseerde kalfssukade. Daarbij mini meiknolletjes en een stampotje van winterpostelein in anijs geglaceerde worteltjes. Wauw, het vlees was zo mals als ik er nu weer aan denk loopt het water weer in mijn mond. Als kroon op het gerecht mochten wij genieten van een bijzondere Montepulciano D’Abruzzo Cantina Zaccagnini.

Hoofdgerecht Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Hoofdgerecht Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Hoofdgerecht Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Hoofdgerecht Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

En toen het dessert. Een proeverij van alles! Chocolade pecannoten met whisky-mascarpone crème, citroen posset, sinaasappelcake, teveel op te noemen en te lekker allemaal! Ook hier is duidelijk veel liefde en passie ingestopt.

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn


 

Als afsluiter van de avond hebben wij samen met Steve nog een kopje thee in de lounge gedronken en krijgen wij nog speciaal voor de Kingstreet gemaakt passie bonbons en huisgemaakte roze pepermunt, speciaal in de kleur van de Giro d’Italia, deze start op 6 mei in Apeldoorn.

Het restaurant is voor iedereen toegankelijk heeft een gezellige en huiselijk ambiance en je kan genieten van het (h)eerlijk eten.

Kortom een echt avondje uit!

Bonbons en pepermunt Kingstreet Bilderberg

Bonbons en pepermunt Kingstreet Bilderberg

Fotografie: Sander Damen | www.creativephoto.nl


Vegetarisch voorgerecht

Vegetarisch voorgerecht

Kingstreet Bilderberg Apeldoorn_23

Tussengerecht Kabeljauw en Daslook risotto

Tussengerecht Kabeljauw en Daslook risotto

Kingstreet apeldoorn - gezellig eten

Kingstreet apeldoorn – gezellig eten

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn

Het dessert Kingstreet Bilderberg Apeldoorn