Lunchtip!

“Maak eens avocado/caprese!”

Iedereen kent waarschijnlijk  de beroemde salade met tomaat en mozzarella uit Italië wel!

Deze salade  is gecombineerd met een halve avocado, en is echt verassend lekker!

Ik ben dol op avocado, en om er zeker van te zijn dat ik een rijpe avocado in huis haal, koop meestal de eat ripe avocado’s van de ah die zijn klaar voor gebruik  en ze zijn goed van kwaliteit.

De avocado heeft relatief gezien een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en is daardoor ook erg gezond. Zo bevat de avocado een goede dosis kalium, vitamine B en foliumzuur. Tevens dragen ze bij via de goede omega-3 vetten.

(foto plus recept gevonden op, laylita.com)

 

Voor de salade heb je nodig;

cherrytomaten (gehalveerd)

-mini mozzarella bolletjes

-½ kopje dressing gemaakt van een mix van, balsamicoazijn en olijfolie(evt. mosterd)

-4 rijpe avocado ’s gehalveerd (1 halve avocado per persoon)

-Sla naar keuze

-zout en peper naar smaak

-citroensap

 

En zo maak je het;

Schil de avocado’s, snij ze doormidden, verwijder de pit en drizzel er wat citroensap overheen.(dit voorkomt verkleuren)

Meng de gehalveerde tomaatjes samen met de mozzarella doorelkaar en laat de smaken even intrekken.

Leg wat van de salade op een bordje met hierop de halve avocado en daar bovenop de tomaat en mozzarella bolletjes.

Naar smaak nog wat peper/zout en dressing toevoegen.

Klaar is je avocado/caprese!

Lekker met een stukje stokbrood..

Enjoy!

 

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *