Hi Foodlovers!
Het is inmiddels bij jullie wel bekend, wij zijn dol op gegrilde groenten.
Daarom vind ik het iedere keer weer een uitdaging om iets nieuws uit te proberen in de keuken.
Zo ontstond ook het recept van deze overheerlijke Rode Kool met Appel & Rozijnen.
Niet gekookt maar uit de oven, met heel veel smaak.
Enjoy!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
- 1 rode kool
- 1 Rode zoete appel in kleine blokjes gesneden(om verkleuren te voorkomen even vermengen met wat limoensap)
- 1 handvol gele rozijnen
- 1 handvol verse peterselie
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1 el honing
- olijfolie
- 1/2 limoen sap en zest
- peper / zout
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden
- Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de Rodekool, en snij de kool in plakken van 2 cm dik, laat de kern van de kool eraan zitten.
- Leg de plakken kool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de plakken royaal met olijfolie, verdeel de stukjes appel over plakken en bestrooi met, kaneel, peper en zout.
- Bak de plakken voor 30 minuten in de oven.
- Haal de kool na baktijd uit de oven, verdeel rozijnen over de Rode kool plakken, en bak de kool nog voor 15 minuten in de oven, totdat ze mooi gegrild en gaar zijn.
- Haal de kool uit de oven, meng in een kommetje 3 el olijfolie met de sap en zest van de limoen de honing en drizzel dit mengsel over de gebakken kool, breng op smaak met peper, zout en de peterselie.
- Enjoy!
No Comments