BIJGERECHT DOORDEWEEKS VEGETARISCH GERECHT VOORGERECHT

Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen

Hi Foodlovers!

Het is inmiddels bij jullie wel bekend, wij zijn dol op gegrilde groenten.

Daarom vind ik het iedere keer weer een uitdaging om iets nieuws uit te proberen in de keuken.

Zo ontstond ook het recept van deze overheerlijke Rode Kool met Appel & Rozijnen.

Niet gekookt maar uit de oven, met heel veel smaak.

Enjoy!

Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen
Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen
Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen
Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen.
Gegrilde Rode Kool met Appel en rozijnen.
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 45minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Verwijder de buitenste lelijke bladeren van de Rodekool, en snij de kool in plakken van 2 cm dik, laat de kern van de kool eraan zitten.
  3. Leg de plakken kool op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer de plakken royaal met olijfolie, verdeel de stukjes appel over plakken en bestrooi met, kaneel, peper en zout.
  4. Bak de plakken voor 30 minuten in de oven.
  5. Haal de kool na baktijd uit de oven, verdeel rozijnen over de Rode kool plakken, en bak de kool nog voor 15 minuten in de oven, totdat ze mooi gegrild en gaar zijn.
  6. Haal de kool uit de oven, meng in een kommetje 3 el olijfolie met de sap en zest van de limoen de honing en drizzel dit mengsel over de gebakken kool, breng op smaak met peper, zout en de peterselie.
  7. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.