Hi Foodlovers,
Mozzarella, niet alleen maar lekker op de pizza, maar ook heerlijk als voorgerecht, bijgerecht of als snack bij de borrel. Probeer deze gevulde Mozzarella bollen maar eens. Ik weet zeker dat je ervan zult genieten.
Heerlijk met een glas Chardonnay van By the Grape.
Proefnotitie
- 2 grote Mozzarella bollen
- 1 hand zwarte olijven
- 1 hand groene olijven
- 1 bosje basilicum
- 1 rode ui gesnipperd
- 40 g pijnboompitten geroosterd
- 10 rode tomaatjes
- 10 gele tomaatjes
- 1 rustiek stokbrood in plakken gesneden
- Voor de dressing
- 10 el olijfolie extra vierge
- 3 el citroensap
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout/peper uit de molen
Ingredients
|
- Maak eerst de dressing zodat de smaken goed worden opgenomen.
- Giet de olie, citroensap in een glazen potje met deksel doe de kruiden erbij en schud goed door elkaar en maak op smaak met zout en peper.
- Hol de Mozzarella bollen voorzichtig uit met een meloen uitsteeklepel of met een theelepel.
- Hak de 10 rode, 10 gele tomaatjes en de olijven in kleine blokjes, meng met de gesnipperde ui, en een hand grof gehakte basilicum, en vul de Mozzarella bollen met dit mengsel.
- Giet een beetje van de dressing, erover en breng op smaak met grove peper uit de molen en strooi de pijnboompitten eroverheen serveer de rest van de dressing er apart bij.
- Serveer alles op een houten plank samen met de blaadjes basilicum, de plakken brood en de wijn.
15 Comments
Francine
9 juni 2017 at 13:16Hoi , waar koop jij de bollen of van welke leverancier ? In de supermarkt zijn de bollen altijd vrij klein … ik ga hem zeker maken , groetjes Francine van @heerlijkehappen
Jacq
9 juni 2017 at 20:34Hi Francine!
Deze Mozzarella bollen heb ik bij de AH gekocht. Je kan ze natuurlijk ook bij de betere traiteur kopen (buffelmozzarella is daar heerlijk 🙂 ) Maar kies vooral de mozzarella die jij lekker vindt.
Enjoy,
Liefs
Jacq
Dharshini Korteland-Hauwert
9 juni 2017 at 15:04Hemamali Korteland
Anke Hopmans
9 juni 2017 at 17:48Danielle van der Markt
Anke Hopmans
9 juni 2017 at 17:49Monique Barten
Petra ten Bok-Pasterkamp
9 juni 2017 at 17:54Gabriëlle van Rossem
Sharon de Weerd
9 juni 2017 at 18:03Eline 😎
Eline van den Berg
9 juni 2017 at 18:04Wanneer maken we dit?
Sharon de Weerd
9 juni 2017 at 18:05Snel😎
Fleur van der Laan
9 juni 2017 at 18:27Abigayl
Laura Schoonaard-Bastin
9 juni 2017 at 19:03Suzanne Bastin
Truus Kreugel
9 juni 2017 at 20:26O maar dat is lekker mmmmmm
Kirsten Jongman
9 juni 2017 at 21:27Mink!
Ebru Yunus Dgn
10 juni 2017 at 09:35Gül Dilan😋
Gül Dilan
10 juni 2017 at 13:21Ebru Yunus Dgn ziet er Yummie uit 😋