BIJGERECHT NAGERECHT

Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille-ijs

Hi foodlovers!

Wij zijn in het mooie Zuid Frankrijk (Aude)

In de tuin van onze vakantievilla groeit en bloeit heel veel lavendel, ik ben dol op deze prachtig geurende bloemen.

Deze eigengemaakte lavendelhoning siroop is heerlijk aromatisch en smaakt heerlijk in yoghurt, in thee, over fruit of zoals wij hebben hebben gedaan, over een gegrilde nectarine met een bolletje vanille ijs. 🙂

Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille ijs

Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille ijs

Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille ijs

Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille ijs


Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille ijs
Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille-ijs
Lavendelhoning siroop met nectarine en vanille-ijs
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng water met de lavendel aan de kook. Voeg dan suiker en honing toe en roer tot die volledig is opgelost.
  2. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes koken, totdat de siroop iets dikker is geworden. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
  3. Bewaar de siroop in een schoon potje in de koelkast (tenminste 1 week houdbaar)
  4. Serveer de siroop met een halve gebakken nectarine en een bolletje vanille ijs.

    Bon Appétit
Recept Afdrukken
print het recept

2 Comments

  • Reply
    Eric Verbruggeb
    30 november 2021 at 22:07

    Duidelijk recept voor een heeeeeerliik resultaat! Alleen geen winkel in de buurt had lavendelhoning. Uiteindelijk op internet gevonden, op wwww.honingonline.nl

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      1 december 2021 at 11:16

      Beste Eric,

      Bedankt voor je leuke reactie, alleen was het de bedoeling om gewone honing te gebruiken in dit recept, juist om zelf de siroop te creëren met lavendel honing smaak.
      een weetje voor de volgende keer.

      veel plezier met koken verder.

      groetjes,
      Jacq

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.