Hi Foodlovers!
Het is bijna herfst, en dan krijg ik trek in pompoen! Gevulde pompoen uit de oven gevuld met een pittige vulling. YUM!
Enjoy!
Porties |
2 a 3 personen |
Porties |
2 a 3 personen |
- 1 pompoen a 2 kg
- 2 varkensbraadworsten zonder vel
- 100 g doperwten diepvries
- 100 g couscous
- 1 winterwortel geschild en in kleine blokjes gesneden
- 2 aardappels geschild en in kleine blokjes gesneden
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 stengel bleekselderij gewassen en in stukjes gesneden
- 1 pot Heinz pastasaus arrabiata
- 6 kastanjes champignons in stukjes gesneden
- 1 tl Râs al Hânout
- 1 tl kaneelpoeder
- 400 ml kippenbouillon
- verse peterselie
- olijfolie
- roomboter
- peper / zout optioneel
- 1 braadslee
- alminiumfolie
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden
- Was de pompoen, snijd het kapje eraf, hol de pompoen uit met een lepel. De pitten en draden kunnen weg!
- Verwarm een hapjes- of braadpan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin het vlees rul en goudbruin voor 5 minuten, haal uit de pan en houdt het apart.
- Bak in dezelfde pan de champignons voor 5 minuten haal ze uit de pan en meng ze door het gebakken vlees.
- Voeg een klont boter toe aan de pan en bak hierin de ui, knoflook en de bleekselderij glazig, voeg de specerijen toe bak even mee voor 1 minuut en voeg al roerend de bouillon toe, laat dit voor 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
- Nu kunnen de erwten, blokjes wortel, couscous en aardappel erbij en laat ook dit voor 5 minuten meekoken.
- Voeg de gebakken worst, champignons en de Heinz pastasaus bij het mengsel, roer goed door elkaar, en breng op smaak met fijngehakte peterselie en evt. nog wat zout en peper (optioneel)
- Verpak de deksel plus de pompoen met aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open en vul de pompoen met de saus, leg het kapje van de pompoen naast de gevulde pompoen samen in de braadslee.
- Bak de pompoen voor 50 minuten in de oven of totdat het vruchtvlees van de pompoen zacht is.
- Garneer de pompoen met de rest van de fijngehakte peterselie.
No Comments