DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

Gevulde Pittige Pompoen

Hi Foodlovers!

Het is bijna herfst, en dan krijg ik trek in pompoen! Gevulde pompoen uit de oven gevuld met een pittige vulling. YUM!

Enjoy!

Gevulde pittige pompoen

Gevulde pittige pompoen


Gevulde pittige pompoen
Gevulde Pittige Pompoen
Gevulde Pittige Pompoen
Recept Afdrukken
Porties
2 a 3 personen
Porties
2 a 3 personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Was de pompoen, snijd het kapje eraf, hol de pompoen uit met een lepel. De pitten en draden kunnen weg!
  3. Verwarm een hapjes- of braadpan met een flinke scheut olijfolie en bak hierin het vlees rul en goudbruin voor 5 minuten, haal uit de pan en houdt het apart.
  4. Bak in dezelfde pan de champignons voor 5 minuten haal ze uit de pan en meng ze door het gebakken vlees.
  5. Voeg een klont boter toe aan de pan en bak hierin de ui, knoflook en de bleekselderij glazig, voeg de specerijen toe bak even mee voor 1 minuut en voeg al roerend de bouillon toe, laat dit voor 5 minuten op zacht vuur pruttelen.
  6. Nu kunnen de erwten, blokjes wortel, couscous en aardappel erbij en laat ook dit voor 5 minuten meekoken.
  7. Voeg de gebakken worst, champignons en de Heinz pastasaus bij het mengsel, roer goed door elkaar, en breng op smaak met fijngehakte peterselie en evt. nog wat zout en peper (optioneel)
  8. Verpak de deksel plus de pompoen met aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open en vul de pompoen met de saus, leg het kapje van de pompoen naast de gevulde pompoen samen in de braadslee.
  9. Bak de pompoen voor 50 minuten in de oven of totdat het vruchtvlees van de pompoen zacht is.
  10. Garneer de pompoen met de rest van de fijngehakte peterselie.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.