Voor de herfst editie van foodies magazine, maakte ik deze heerlijke gevulde pompoenrol van bladerdeeg. Enjoy!
Fotografie Willem van Santen
Setstyling Femke van Waveren
Recept & Foodstyling Jacqueline Sluijter
Servings | Passive Time |
4personen | 50minuten |
Servings |
4personen |
Passive Time |
50minuten |
- 350 g fles pompoen geschild, pitten verwijderd en in kleine blokjes gesneden
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 25 ml witte droge wijn
- 2 el olijfolie
- 1 tl rozemarijn alleen de naaldjes fijngehakt
- 2 eieren waarvan 1 geklutst
- 200 g zachte geitenkaas
- 1 rol bladerdeeg uit de koeling
- zout / peper naar smaak
- 2 el pompoenpitten
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden (boven en onder warmte).
- Bak in een koekenpan met de olijfolie, de sjalotten, knoflook en de pompoen voor 3 à 4 minuten, blus af met de wijn en laat de pompoen zacht worden maar niet te gaar, de pompoen moet een bite houden.
- Maak de gebakken pompoen op smaak met de rozemarijn en peper en zout, en laat de vulling afkoelen.
- Haal het bladerdeeg uit de verpakking, rol het bladerdeeg uit en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Roer in een grote kom de geitenkaas romig en lobbig, breek het ei erbij goed roeren en spatel voorzichtig de stukjes pompoen en de helft van de pompoen pitten er doorheen.
- Verdeel de vulling over het bladerdeeg en laat de zijranden 2 cm vrij van vulling.
- Bestrijk de zijranden van het bladerdeeg met het geklutste ei.
- Rol hem voorzichtig op en zorg ervoor dat het overlappende gedeelte naar beneden ligt op de bakplaat, vouw de uiteinden naar binnen.
- Prik met een vork een paar gaatjes in de rol, kwast de rol in met het overgebleven geklutste ei en bestrooi de rol met de rest van de pompoenpitten.
- Bak de pompoenrol voor 20 à 30 minuten in de oven.
- Haal na baktijd uit de oven en laat hem een paar minuten afkoelen voordat je de rol aansnijdt.
No Comments