In het kader een week zonder vlees eten we vanavond een goed gevulde salade, met heerlijke pittig gekruide blokjes geroosterde zoete aardappel, roerbak spinazie rijst en crunchy noten, love it!
Doe je mee?
Enjoy!


Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
2personen | 10 minuten | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 10 minuten |
Cook Time | Passive Time |
20minuten | 30minuten |
- 2 grote zoete aardappels, geasssen en in bokjes gesneden 1 cm
- 4 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl Cayenne poeder
- 1/2 tl gemalen zeezout
- 1 zak gewassen spinazie 400 g
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 200 g wilde rijst of anders
- 100 g fetakaas
- 100 g walnoten ongezouten
- peper / zout uit de molen
- sap van 1 limoen
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden, kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en houd apart.
- Doe de aardappelblokjes in een kom meng 2 el olie, paprika en Cayenne poeder erdoor maak op smaak met zeezout hussel goed door elkaar.
- Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappel voor 20 tot 30 minuten in de oven.
- Verhit een wok met 1 el olie bak hierin de sjalot en knoflook aan, doe de spinazie erbij bak mee totdat alles geslonken is, en houd apart. (als de spinazie te nat is laat het dan even uitlekken in een vergiet.
- Verdeel de spinazie en rijst over twee borden, beleg met de blokjes gebakken aardappel, verkruimel de fetakaas hierboven, garneer met de walnoten en bestrooi met zwarte peper en zeezout, en maak tot slot op smaak met limoensap.
- Enjoy!
No Comments