Het is weer tijd voor heerlijke stoofschotels!
Geef het wat tijd & liefde, maar dan heb je ook wat.
Enjoy!
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 3 el olijfolie
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- 500 g doorregen riblappen in blokjes gesneden
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 runderbouillonblokje
- 500 ml kokend water
- 1 groene paprika gewassen en in blokjes gesneden
- 1 rode paprika gewassen en in blokjes gesneden
- 1 gele paprika gewassen en in blokjes gesneden
- 2 trostomaten gewassen en in blokjes gesneden
- 1 zakje rosti rondjes van Aviko
- 100 g geraspte kaas
- 1 el Verse tijm of peterselie
- peper / zout
Ingredients
|
- Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en knoflook 5 min. op laag vuur.
- Voeg het vlees, komijnpoeder, paprikapoeder, peper en eventueel zout toe en bak 5 min. Doe het bouillonblokje en kokende water erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat in 2 tot 3 uur gaar stoven met de deksel schuin op de pan. Roer af en toe.
- Voeg de paprika en tomaat toe aan het vlees. Schep om en laat in 15 min. gaar worden met de deksel schuin op de pan.
- Verarm ondertussen de oven op 200 graden
- Bak de rösti voor 10 minuten, haal uit de oven bestrooi met kaas en zet nog voor 2 minuten terug in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Schep de goulash in een leuke ovenschaal naar keuze, lege de gebakken rösti schijven bovenop de goulash, garneer met verse tijm of peterselie.
- (Tip, hou je van een gebonden goulash, dan kan je het binden met maïzena.)
- Enjoy!
No Comments