#limoenglazuur
#amandelschaafsel
Hi Foodlovers!
Met dit heerlijke dessert uit de oven tover je een lach op ieders gezicht, dit is comfort food! 😉
Enjoy!
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 150 g bramen
- 150 g appel gewassen en in blokjes gesneden
- 50 g bosbessenjam
- 175 g roomboter zonder zout
- 75 g kristalsuiker
- 3 eieren geklutst
- 175 g amandelmeel
- 50 g bloem
- 50 g poedersuiker
- sap van 1 limoen
- 3 el amandelschaafsel licht geroosterd
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden boven en onder warmte
- Meng in een kom de bramen, stukjes appel en jam door elkaar, en verdeel het mengsel over de bodem van een met boter ingevette ovenschaal
- Meng in een keukenmachine op de hoogste stand de boter en suiker lobbig, voeg de geklutste eieren toe, en mix nog voor één minuut.
- Roer met een spatel de amandelmeel en bloem luchtig door het beslag, en verdeel het vervolgens over het bramen/appel mengsel, strijk glad en bak de schotel voor 40 minuten.
- Roer de poedersuiker los met de sap van de limoen, tot een mooie gladde egale glazuur.
- Haal de schotel uit de oven drizzel de glazuur eroverheen en bestrooi met geroosterde amandelschaafsel.
No Comments