Kerst inspiratie gerecht
De gewone hasselback aardappels kennen we natuurlijk allemaal, maar met deze variant ga je zeker scoren.
Zoete aardappel Hasselback met pittige Chimichurri en kaas is echt een top combinatie.
Enjoy!
Servings | Passive Time |
4personen | 50minuten |
Servings |
4personen |
Passive Time |
50minuten |
- 4 grote zoete aardappels gewassen schil eraan
- 2 el olijfolie
- zeezout
- voor de Chimichurri
- 4 el olijfolie
- 1 tl gemalen zeezout
- 1 teen knoflook geperst
- 1 slalot fijngesnipperd
- 1 rode peper zaadlijsten verwijderd fijngesnipperd
- 1/2 bosje verse peterselie fijngehakt 1 el apart houden garnering
- sap en rasp van 1/2 limoen
- gemalen zout en peper
- Garnering
- 50 g geraspte Picorino of Parmezaan
- 1 el peterselie fijngehakt
Ingredients
|
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
- Begin met het maken van de chimichurri.
- Meng hiervoor alle ingrediënten hiervoor goed door elkaar en breng op smaak met royaal peper en zout.
- Was en boen de zoete aardappels, en laat de schil eraan.
- Leg de zoete aardappel voor het gemak op een grote opscheplepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt, de lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de aardappels met de olijfolie, dit gaat prima met een kwastje, en bestrooi met zout.
- Bak de aardappels voor 40 minuten in de oven.
- Haal de aardappels na baktijd uit de oven bestrooi ze met de geraspte kaas en bak nog eens in de oven voor 10 a 15 minuten.
- Garneer de Hasselback met de chimichurri en garneer met de fijngehakte peterselie.
- Enjoy!
No Comments