BIJGERECHT DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT VEGETARISCH GERECHT

Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri

6 december 2019

Kerst inspiratie gerecht

De gewone hasselback aardappels kennen we natuurlijk allemaal, maar met deze variant ga je zeker scoren.

Zoete aardappel Hasselback met pittige Chimichurri en kaas is echt een top combinatie.

Enjoy!

Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Hasselback Zoete Aardappels met Chimichurri
Recept Afdrukken
Porties Passieve Tijd
4personen 50minuten
Porties
4personen
Passieve Tijd
50minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden boven en onder warmte.
  2. Begin met het maken van de chimichurri.
  3. Meng hiervoor alle ingrediënten hiervoor goed door elkaar en breng op smaak met royaal peper en zout.
  4. Was en boen de zoete aardappels, en laat de schil eraan.
  5. Leg de zoete aardappel voor het gemak op een grote opscheplepel en snijd de aardappel in hele dunne schijfjes, maar let op! Zorg ervoor dat je de aardappels niet helemaal doorsnijdt, de lepel zorgt er voor dat je de aardappel niet helemaal doormidden snijd. Leg de aardappelen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de aardappels met de olijfolie, dit gaat prima met een kwastje, en bestrooi met zout.
  6. Bak de aardappels voor 40 minuten in de oven.
  7. Haal de aardappels na baktijd uit de oven bestrooi ze met de geraspte kaas en bak nog eens in de oven voor 10 a 15 minuten.
  8. Garneer de Hasselback met de chimichurri en garneer met de fijngehakte peterselie.
  9. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.