DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT SALADES

Feestelijke winter-salade met boerenkool, spruitjes & zoete aardappel.

Ook in de winter vind ik het heerlijk om goed gevulde salades te eten, en dan vooral één met geroosterde spruitjes en zoete aardappel, de kaas en granaatappelpitten maken deze smaakvolle salade extra feestelijk.

Enjoy!

Feestelijke winter-salade
Feestelijke winter-salade

Feestelijke winter-salade met boerenkool, spruitjes & zoete aardappel.
Feestelijke winter-salade
Feestelijke winter-salade
Recept Afdrukken
Servings Passive Time
2porties 35 minuten
Servings
2porties
Passive Time
35 minuten
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Doe de blokjes zoete aardappel, spruitjes en ui in een kom, doe de olijfolie erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de groenten voor 20 a 30 minuten in de oven.
  3. Doe de blokjes zoete aardappel, spruitjes en ui in een kom, doe de olijfolie erbij en hussel alles goed door elkaar. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de groenten voor 20 a 30 minuten in de oven.
  4. Wok in een hete pan met wat olie de boerenkool voor een paar minuten beetgaar, en laat licht afkoelen.
  5. Als de ovengroenten klaar zijn laat ze dan 5 minuten afkoelen.
  6. Doe alle groenten plus de kikkererwten en gekookte quinoa in een grote kom, doe de dressing erbij roer goed door elkaar , garneer met de licht geroosterde hazelnoten, kaas, partjes biet, granaatappel pitten en gehakte peterselie.
  7. Serveer de salade lauwwarm.
  8. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.