Hi foodlovers!
Verras je vrienden en familie met iets lekkers, maak eens een hartige banketletter.
Zelf ben ik geen zoetekauw, waar andere mensen kunnen genieten van een heerlijk stukje gebak, gaat mijn liefde uit naar een saucijzenbroodje. Daarom besloot ik een banketletter te maken gevuld met gekruid gehakt. In het gehakt van deze letter zitten gemalen kruidnootjes, hierdoor smaakt de letter heel speciaal.
Fijne pakjesavond alvast!
Enjoy!
fotografie Sander Damen | www.creativephoto.nl
- 8 plakjes bladerdeeg
- 2 el bloem
- 300 gram half om half gehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl venkelzaad gekneusd in een vijzel
- 6 kruidnootjes fijngemalen
- 1 ei
- 1 eidooier om mee te bestrijken
- beetje paneermeel
- zout naar smaak
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bladerdeeg uitspreiden op werkvlak en laten ontdooien. Plakjes deeg op elkaar stapelen en op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot een rechthoekige lap.
Meng het gehakt met oregano, 1 ei, venkelzaad, gemalen kruidnootjes, cayennepeper, gesnipperde ui, paneermeel en breng op smaakt met wat zout. Maak je handen nat en vorm een rol van het gehakt.
Leg de rechthoekige deeg lap op de met bakpapier beklede bakplaat en leg de gehaktrol erop. Vouw het deeg rond het gehakt en druk de randen goed aan. De vouw naad moet aan de onderkant uitkomen. - Bestrijk de letter met het losgeklopte eidooier en bestrooi met wat venkelzaad. Bak de staaf in het midden van de oven voor ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat de letter afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Enjoy!
6 Comments
Milan Zewald
2 december 2015 at 17:47Lekkkeerrrr!!! Robby van der Veen!!!! Maak jij m?
Jolien Mars
2 december 2015 at 19:41Sietske Kleinleugenmors!
Max En Ali Laisina
2 december 2015 at 22:05Danielle Peeman-Rouwendal
Jorma Bethlehem
3 december 2015 at 09:02Kimberley Bethlehem
Kimberley Bethlehem
3 december 2015 at 09:32Ja die bedoel ik Jorma Bethlehem
Danielle Peeman-Rouwendal
3 december 2015 at 13:57Dat klinkt goed Max En Ali Laisina ?