Hai lieve foodlovers!
Het is weer weekend, tijd voor comfy buns zoals deze hotdogs.
Hotdogs op zaterdag! Bordje met hotdogs op schoot kijken naar je favo tv-serie, je vingers onder de rode saus, (lekker aflikken natuurlijk) en weg spoelen met een koud biertje hey Dude, wie wil dat nou niet?
Wij wel dus… Dont waste your time en ga deze DOG’S maken.
hotdog and beer
Wist je dat?
Een Duitse slager ontwierp lang geleden een worst die hij de Frankfurter noemde, naar de stad (Frankfurt) waarin hij woonde. Een aantal jaren later ging een andere slager deze worst verkopen, maar dan in een andere vorm. Hij had namelijk een teckel die zeer geliefd was bij de inwoners van de stad en hij baseerde de vorm van de worst op de vorm van zijn teckel!
In 1880 kwam er een Duitse immigrant naar Amerika die het worstje op een broodje ging verkopen. Toen een tekenaar tijdens een baseballgame de verkopers zag met het broodje kwam hij op een idee. Hij maakte een grappige tekening van een broodje met een teckel ertussen! Omdat hij de Duitse naam voor teckel niet goed kon spellen schreef hij “get your hot dog” onder de tekening. Sindsdien werd het broodje worst “hotdog” genoemd.
De Amerikanen zijn echte hotdog liefhebbers en eten ongeveer 75 hotdogs per jaar! Een hotdog wordt vaak gegeten met ketchup, mosterd, uitjes en zuurkool!
Wij maakte de hotdogs met een topping van guacamole en coleslaw met cheddar en verkruimelde taco chips en natuurlijk rode saus. Maar be creative en verzin zelf ook een funky topping op je hotdog.
Enjoy!
- Hotdogs (of evt. andere worstjes)
- Hotdog broodjes
- 2 avocado's in blokjes gesneden
- 2 trostomaten in blokjes gesneden
- limoensap
- cheddarkaas geraspt
- peper en zout
- 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden
- tortilla chips verkruimeld
- zure room
- 1 bakje coleslaw of salade naar keuze
- olijfolie
- chiliesaus of andere saus naar keuze
Ingredients
|
- Verwarm de worsten in een pan met warm water(of het vocht uit het potje), laat ze niet koken! Je kan de worstjes ook even in de grillpan doen voor een mooie smaak.
- Maak een basis guacamole van de avocado,tomaat , limoensap en peper/zout
- Snijd de broodjes half open en grill ze in de grillpan en besmeer ze met de zure room.
- Leg het worstje erop dan op het ene broodje een lepel guacamole en op de andere coleslaw. Boven het broodje met de guacamole verkruimel je de taco chips, en op beide broodjes strooi je de geraspte cheddar kaas, en tot slot doe je er nog wat chili saus op (saus naar keuze).
1 Comment
Pity Verhey de Jong
18 oktober 2015 at 18:16Das toch zo lekker op zaterdag 🙂