DOORDEWEEKS SNACKS ZOET

Kaneelbroodjes

Makkelijke kaneelbroodjes maak je zo!

Voor een ultiem gezellig en warm momentje bak je deze kaneelbroodjes zo bruin!

Geen gedoe met het rijzen van het deeg, maar hup lekker snel klaar.

Eet ze wel een beetje warm, want dan zijn ze het lekkers. 😉

58a4742e1e62ed3b128af98888d0c703

 

Dit heb je nodig;

1 blik croissantdeeg

bruine basterdsuiker (maar je kunt ook rietsuiker of witte kristalsuiker gebruiken)

kaneelpoeder

poedersuiker

citroensap

Bereidingswijze;

Haal het deeg uit het blik en verdeel dit in 3 gelijke delen. Druk het deeg even goed aan, zodat de stippellijntjes verdwijnen. Bestrooi de bovenkant van één deel met suiker en kaneel (hoeveelheid naar smaak!). Rol het deeg vervolgens in de lengte op. Bestrooi vervolgens de bovenkant van het tweede deel deeg. En rol dit om de eerste rol heen. Herhaal dit bij het laatste deel. Nu heb je een grote rol gekregen, bestaande uit 3 lagen. Snijdt deze rol in plakken van 1,5-2 cm. Leg de rolletjes op de bakplaat (bekleed met bakpapier) en zorg ervoor dat er genoeg ruimte tussen zit.  Bak de rolletjes in een voorverwarmde over van 180 graden. Binnen 18 minuten zijn de kaneelbroodjes klaar! Je kan ook nog wat glazuur maken voor over de broodjes (dat maakt het wel extra lekker). Meng poedersuiker met een kneepje citroensap en wat water. Als het te dun is, kun je wat extra poedersuiker toevoegen. Bestrijk de broodjes met het glazuur, en eet ze wanneer ze nog lauwwarm zijn!

Enjoy!

 

(idee van, my foodblog)

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.