When life trows you a burger, eat it.
Hi foodlovers,
Sander en ik zijn dol op burgers, jullie ook? Dat komt dan goed uit, dan moet je echt deze lamsburger met zoete aardappel friet eens maken. Hij is heerlijk in combinatie met de frisse komkommer & yoghurt / bbq saus.
Lekker met een glas biologische rode Puisseguin Saint-Emilion wijn uit Frankijk.
Wijn & Spijs:
”Wat een heerlijke combinatie. De stevige smaak van de wijn past perfect bij het lamsvlees. En de heerlijk mollige structuur gaat hand in hand samen met de frieten.”
Wijnschrijvers over deze wijn:
”Deze sappige wijn uit topjaar 2015 laat zich het best omschrijven als een fruitmelange van pruimen, kersen en bosbessen met wat licht gebrande mokka en kruidnagel opgediend in een cederhouten sigarenkistje. De intens lange afdronk is als een slok pittige espresso na een brok pure choco. Voor de liefhebbers van chique Bordeaux met een flinke dosis (bio)boerenbrutaliteit!” – Gert-Jan Boone, wijncolumnist
Porties |
2personen |
Porties |
2personen |
- 250 g lamsgehakt
- 2 Burgerbroodjes
- 50 g paneermeel
- 1 fles BBQ saus bijvoorbeeld van Santa Maria
- Griekse yoghurt
- 4 plakken komkommer in de lengte geschaafd
- 1 flinke hand waterkers of veldsla
- peper / zout
- olijfolie voor de friet en de burger
- 1 grote zoete aardappel
- verse tijm
- pakpapier
- bakplaat
- paprikapoeder
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de zoete aardappel, laat de schil eraan en snij de aardappel in dunne repen/frieten , leg ze verspreid op de met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel de frieten met olijfolie, even goed om husselen met je handen, en bestrooi met zout, paprikapoeder en de tijm.
- Bak de frieten in de oven voor 25 minuten, regelmatig keren.
- Meng het gehakt met de paneermeel, 25 ml. BBQ saus, peper en zout naar smaak. Kneed goed door elkaar met je handen, en vorm hier 2 mooie burgers van.
- Bak de burgers bruin en gaar in een warme koekenpan met olijfolie, leg ze tussen het burgerbroodje, beleg met 2 a 3 plakken komkommer, een lepel yoghurt, BBQ saus en waterkers. Serveer samen met de frieten.
No Comments