DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT LUNCH

Franse boekweitpannenkoek

Bonjour lieve foodlovers!

Over één week vertrekken wij naar het zonnige Zuid Frankrijk om heerlijk te gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Om alvast in de stemming te komen, deel ik graag dit heerlijke lunch/brunch, recept met jullie.

Een hartig gevulde boekweitpannenkoek, gevuld met ham, kaas en ei, een soort van lief & lekker cadeautje op je bordje.

Bon appetit!

 

Franse Pannenkoek
Franse Pannenkoek
Recept Afdrukken
Servings
3 a 4personen
Servings
3 a 4personen
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Maak een glad beslag van de eieren, snufje zout melk, water en meel, goed kloppen met een garde. Bak in een verwarmde koekenpan, op middelhoog vuur 2 a 3 grote pannenkoeken, en houd ze apart. Pak een tweede koekenpan en leg in iedere pan één pannenkoek.
  2. Beleg iedere pannenkoek met 2 plakjes kaas en ham, leg heel voorzichtig eidooier erop, zorg dat de dooier in het midden ligt, bestrooi met de geraspte kaas klap de randen naar binnen (zie foto) zodat er een pakketje ontstaat.
  3. Doe de deksel op de pan, en laat de pannenkoek op laag vuur staan ongeveer 5 minuten totdat het ei een beetje gestold is maar nog wel zacht, dat is het lekkerst. Bestrooi de pannenkoek e.v.t. nog met wat verse tijm en vers gemalen peper.
  4. Bon appetit!
Recept Afdrukken
print het recept

15 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.