Heb je zin in pizza zonder vlees, maar wil je niet al te lang in de keuken staan, dan is deze vega pizza vast iets voor jou.
Een knapperige pizza met pittige bolognaisesaus wie wil dat nou niet.
Enjoy!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
2personen | 5minuten | 15minuten | 20 tot 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 5minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
15minuten | 20 tot 30minuten |
- 250 g pizzamix van Koopmans
- 125 ml koud water
- 1 el olijfolie
- 200 g vegetarisch rulgehakt
- 1 potje pastasaus met rode peper Grand'Italia 260 g
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 1 1/2 tl Italiaanse kruiden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 bol mozzarella in plakjes
- garnering
- verse tijm of basilicum
- zwarte peper uit de molen
- olijfolie
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 250 graden boven en onder warmte.
- Meng voor het deeg de ingrediënten in een kom door elkaar, kneed goed en maak er twee gelijke bolletjes van houd ze apart.
- Bak in een koekenpan met wat olie de sjalot en knoflook aan, doe de kruiden erbij en bak voor 1 minuut, giet de saus erbij, vul de lege pot tot de helft met water en giet ook dit bij de saus, roer goed door elkaar en haal van het vuur.
- Bestrooi een werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot twee mooi pizzabodems.
- Leg beide bodems op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de bolognaisesaus over de pizza’s, beleg met de mozzarella en bak de pizza’s voor 15 minuten goudbruin.
- Haal de pizza’s na baktijd uit de oven en garneer met, verse tijm, basilicum of rucola.
- Enjoy!
No Comments