Hi foodlovers!
Misschien hebben jullie soms hetzelfde gevoel als ik, even geen zin in vlees, maar je bent wel into een burger, dan maak ik het liefst een vegetarische burger zelf. De meeste kant en klare burgers die ik tot nu toe in de supermarkt kocht zijn vooralsnog altijd erg droog van binnen.
Totdat ik zelf burgers ging maken, en deze burger met kikkererwten en Havermout en pittige kruidenmix is krokant van buiten en heerlijk mushy van binnen. Love it!
Eindelijk een pittige vega burger vol smaak, die we allebei lekker vinden, en nu kan jij hem ook maken.
Ik heb zelf Brioche broodjes gebakken, dat is lekker en leuk om te doen, maar je kan natuurlijk ook gewoon een heerlijk kant & klaar burgerbroodje kopen.
Enjoy!
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- Voor de vega burger
- 1 pot/blik kikkererwten uitgelekt
- 100 g Havermoutvlokken
- 1 ei
- 1 teen knoflook geperst
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl ras el hanout
- 50 ml hot chilisaus
- 1 sjalot fijn gehakt
- 2 lente-uitjes fijn gehakt
- 4 Burgerbroodjes
- Olijfolie om in te bakken
- Voor de topping
- 1 rijpe avocado eetrijp
- 1/2 tl citroensap
- 1/2 teen knoflook geperst
- 1 zakje reraspte wortel
- 1 zakje Baby spinazie of andere slasoort naar keuze
- 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
- zout
Ingrediënten
|
- Spoel de kikkererwten af met water en laat ze goed uitlekken.
Doe ze samen met de havermout in de keukenmachine en blender ze een paar keer, totdat ze grof fijngehakt zijn. Haal uit de machine en houdt het mengsel apart. - Fruit in een warme koekenpan met een beetje olie de lente ui en sjalot totdat het glazig is, laat het niet bruin worden. Zet het van het van het vuur en laat afkoelen.
Doe de kruiden, ei, hot saus en uienmengsel bij de gehakte kikkererwten en kneed alles met je handen net als bij gehakt goed door elkaar, Breng op smaak met zout.
Draai gelijke ballen van het mengsel en vorm ze daarna in de vorm van een burgen, wel even stevig aan drukken, zodat ze tijdens het bakken mooi compact blijven. Bak de burgers bruin in een verwarmde koekenpan met wat olijfolie of olie naar keuze. - Zorg er wel voor dat ze ook van binnen goed warm zijn, prak ondertussen de avocado met een vork en meng met een lepel de citroensap en knoflook erdoor, breng op smaak met een heel klein beetje zout.
- Besmeer het broodje met de avocado spread, leg hierop de burger dan wat sla, wortel, uienringen en eindig met nog wat spread.
- Enjoy!
No Comments