Hi foodlovers!
De zomervakantie is begonnen, de ultieme tijd om bij uitstek heerlijk samen buiten te eten, en om te genieten van de lange zwoele zomeravonden met familie en vrienden, deze mosselen geven je direct dat vakantiegevoel, met een knipoog naar het mooie Spanje.
Enjoy!
Servings |
2personen |
Servings |
2personen |
- 2 kg verse mosselen
- 150 g Chorizo in keine blokjes gesneden
- 1 flinke klont roomboter
- 4 tenen knoflook
- 2 sjalotten fijn gehakt
- 150 ml Droge Witte Sherry
- 100 g blanke amandelen
- olijfolie
- 1 bosje platte peterselie
- brood
- 1 citroen in partjes
Ingredients
|
- Spoel de mosselen onder koud stromend water goed af, en verwijdere de kapotte mosselen.
- Verwarm een wok met wat olie en een flinke klont roomboter, bak hierin de chorizo licht krokant, voeg de sjalot en knoflook toe en fruit dit even mee.
- Doe de mosselen erbij, roer voorzichtig , blus af met de Cherry, zet het vuur hoger en sluit de wok met een grote deksel.
- Laat de mosselen stomen voor 5 minuten, schut de pan regelmatig om, en als de mosselen open staan, doe je de amandelen erbij en de Peterselie.
- Giet de mosselen niet af, want ’t kookvocht van de mosselen is heerlijk om je brood in te dippen. Lekker met wat citroensap.
- Enjoy!
No Comments