Hi Foodlovers,
Feestelijker kan ik het niet maken met deze heerlijke ovenschotel met Confit de Canard. Voor de wijnbeurs maakte ik dit recept en foto. Deze heerlijke ovenschotel met confit de canard is heerlijk met de Fratelli A&R Unico Triplo, te bestellen bij de wijnbeurs. Enjoy!
Rijke dinerwijn
Gloedvol warm vitaal rood/zwart met diepe kern. Gelaagd bouquet met kruidige Nebbiolo kersen, Italiaanse specerijen, vanille en cacao. Breed, complex en stevig van smaak vol zoete Nebbiolo druiven en kruidige aardse tonen met chocola, truffel, ceder en een aantrekkelijke en zachte structuur. Krachtige, rijke dinerwijn vol aardse truffelspecerijen (Nebbiolo), cassis (Cabernet), mollige Pomerol weelde (Merlot), rode kersen (Pinot) en een snufje zwarte peper (Syrah). Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met driedubbele (Triplo) Barolo bravoure. 12 maanden gerijpt op Franse eiken barriques. 60% Nebbiolo, 15% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon, 7% Pinot Nero en 3% Syrah. 14% alc. Lekker bij kalfsravioli met truffel, geroosterde kalkoen en pasta met wildsaus en paddenstoelen. Nu van genieten tot 2027.
https://www.wijnbeurs.nl/fratelli-a-r-unico-triplo
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 50minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
50minuten |
- 1 kg kruimige aardappelen
- 100 ml volle melk lauwwarm
- 50 g roomboter
- 1 blik confit de carnard met 4 eendenbouten
- olijfolie
- 1 winterwortel geschild in super kleine blokjes gesneden
- 1 prei gewassen en in stukjes gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 1 el Provençaalse kruiden
- 50 ml groentebouillon
- peper en zout
- 1/2 tl nootmuskaat
- 4 el paneermeel
- 100 g parmezaanse kaas geraspt
- 2 takjes peterselie fijngehakt
- ovenschaal
- klontje boter voor het invetten ovenschaal
Ingrediënten
|
- Schil de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze gaar in een pan met koekend water en ½ tl zout. Giet af en doe ze terug in de pan, giet de lauwwarme melk erbij, en stamp tot een fijne puree, roer de boter erdoorheen, maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Verwarm de eendenbouten volgens de gebruiksaanwijzing op het blik, en haal het vlees van de botjes en trek het met 2 vorken uit elkaar tot draadjesvlees en houdt apart.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak in een verwarmde koekenpan met een scheutje olie, de wortel, prei en knoflook aan, blus af met de bouillon, maak op smaak met de gedroogde kruiden en laat voor 5 minuten zacht stoven totdat de groenten wat zachter zijn maar niet te gaar, en het vocht is ingekookt.
- Smeer de ovenschaal in met boter, verdeel het vlees over de bodem, schep de groenten erop. Lepel de aardappelpuree luchtig over de groenten, trek met een vork een ribbelpatroon in de puree, bestrooi met paneermeel en kaas. Bak de ovenschotel voor 20 tot 25 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin kleurt en lichtkrokant is.
- Haal de schotel uit de oven, laat 5 minuten staan bestrooi met de verse peterselie.
No Comments