Hi Foodlovers,
Cavolo nero (palmkool) is een groente uit Toscane die een beetje lijkt op de smaak van boerenkool en groene kool, lekker gezond en met een stevige bite, prima te verwerken in stoofgerechten, een goedgevulde soep of in een pasta gerecht.
Deze heerlijke pasta Cavolo nero met worst staat binnen 15 minuten op tafel.
Enjoy!
Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 5minuten | 15minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 5minuten |
Cook Time |
15minuten |
- 350 g pasta Radiatori of anders
- 5 el extra vierge olijfolie
- 100 g baconreepjes
- 2 verse worsten zonder vel dus alleen de vulling
- 1 tl chilivlokken
- 1 bosje Cavolo Nero circa 350 g gewassen en in dunne reepjes gesneden
- 10 zongedroogde tomaatjes in olie
- 2 teentjes knoflook geperst
- peper en zout
- Verse Pecorino of Parmezaanse kaas
Ingredients
|
- Kook de pasta in ruim kokend water met voldoende zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en houdt 1 kopje kookvocht apart.
- Verwarm 2 el olie in de koekenpan, bak de bacon bruin, voeg de, knoflook, worstvulling toe aan de pan en bak rul totdat het vlees gaar is. Voeg de tomaatjes en cavolo nero toe en bak ook dit een paar minuten mee totdat de kool licht geslonken is.
- Maak op smaak met chilivlokken, peper/zout en de rest van de olijfolie, zwenk de gekookte pasta en wat van het kookvocht erdoorheen, en warm alles nog even goed door. Garneer dit gerecht met geschaafde Pecorino of Parmezaan.
- TIP, in plaats van cavolo nero kan je ook boerenkool of groene kool gebruiken in dit gerecht. Enjoy
No Comments