DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

Pasta Cavolo nero en worst

Hi Foodlovers,

Cavolo nero (palmkool) is een groente uit Toscane die een beetje lijkt op de smaak van boerenkool en groene kool, lekker gezond en met een stevige bite, prima te verwerken in stoofgerechten, een goedgevulde soep of in een pasta gerecht.

Deze heerlijke pasta Cavolo nero met worst staat binnen 15 minuten op tafel.

Enjoy!

Pasta Cavolo nero en worst 1
Pasta Cavolo nero en worst
Pasta Cavolo nero en worst
Pasta Cavolo nero en worst
Pasta Cavolo nero en worst
Recept Afdrukken
Servings Prep Time Cook Time
2personen 5minuten 15minuten
Servings Prep Time
2personen 5minuten
Cook Time
15minuten
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Kook de pasta in ruim kokend water met voldoende zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en houdt 1 kopje kookvocht apart.
  2. Verwarm 2 el olie in de koekenpan, bak de bacon bruin, voeg de, knoflook, worstvulling toe aan de pan en bak rul totdat het vlees gaar is. Voeg de tomaatjes en cavolo nero toe en bak ook dit een paar minuten mee totdat de kool licht geslonken is.
  3. Maak op smaak met chilivlokken, peper/zout en de rest van de olijfolie, zwenk de gekookte pasta en wat van het kookvocht erdoorheen, en warm alles nog even goed door. Garneer dit gerecht met geschaafde Pecorino of Parmezaan.
  4. TIP, in plaats van cavolo nero kan je ook boerenkool of groene kool gebruiken in dit gerecht. Enjoy
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.