Een zonnig recept voor jullie, om de druilerige dagen mee door te komen.
Dit romige en luchtige maisbrood (cornbread) met bacon, kaas en pittige peper smaakt goed bij een kom soep, maar doet het ook goed bij de BBQ.
ENJOY!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
25minuten |
- Droge ingrediënten
- 200 g Maismeel plus 2 el extra voor bestrooien baktray
- 130 g bloem gezeefd
- 1 zakje bakpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl zout
- Overige ingrediënten
- 1 rode Jalapeño gewassen en in dunne plakjes gesneden
- 2 groene Jalapeño gewassen en in dunne plakjes gesneden
- 175 g geraspte oude kaas
- 175 g maiskorrels goed uitgelekt en drooggedept met keukenpapier
- 300 ml volle melk
- 75 g roomboter gesmolten
- 2 el Vloeibare honing
- 2 eieren geklutst
- 1 baktray (ovenschaal) maat 20x30
Ingredients
|
- Kwast de bak tray goed in met boter en bestrooi en met een beetje maismeel over de boden en zijkanten van de tray
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder warmte.
- Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer dit met een houten lepel goed door. Voeg de geraspte kaas, peper, gebakken bacon stukjes en maiskorrels toe aan het meel mengsel.
- Klop met een garde in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar, schep het maismengsel hier luchtig doorheen, verdeel het beslag over de bak tray en garneer met een paar plakjes Jalapeño. Bak in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het cornbread na baktijd 10 minuten staan op een rooster. Snijd in gelijke blokken en geniet.
1 Comment
Hugo ten Dam
12 juni 2022 at 07:22Hey, maakt het veel uit hoe fijn het maismeel is? Ik heb volgens mij alleen polenta 😅