Hi foodlovers,
Pulled chicken, pulled Pork je kan er bijna niet meer omheen, want overal kom je het tegen.
Heerlijk op een broodje, tussen een sandwich, in een salade of wrap. Pulled beef is voor mij echt comfort food waar je mij midden voor in de nacht wakker kan maken.
Enjoy!
- 1 riblap van 1 kg
- 1 ui gesnipperd
- 2 Jalapeño of chilipeper fijngesneden in dunne ringetjes
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 el Worcestershire
- 1 fles BBQ saus
- 350 ml runderbouillon
- 1 tl Cayenne peper
- olijfolie
- braadpan geschikt voor de oven
Ingredients
|
- Leg de riblap in een schaal, strooi er de Cayenne-poeder overheen, een scheut olijfolie, de BBQ en Worcestershire, voeg de knoflook, ui en de gesneden pepers toe. Wrijf het vlees goed in met dit mengsel en laat, het 40 minuten marineren.
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Verwarm de braadpan met een goeie scheut olie, en bak het vlees om en om bruin, blus af met de Runderbouillon doe de deksel op de pan, en zet de pan voor 3 uur in de oven, tussendoor wel kijken of er nog wat vocht in de pan zit, het mag niet droog koken.
- Het vlees is gaar als je het met twee vorken uit elkaar kan trekken in draadjes. Heerlijk is het als je het vlees voor gebruik nog even in een loeihete pan opbakt met wat extra BBQ-saus zo wordt het vlees lekker sticky.
No Comments