Hi foodlovers!
Het is herfst, en dan krijg ik zin om iets met pompoen te maken, want met deze veelzijdige groenten kan je echt alle kanten op. Het is lekker in stoofschotels, een stevige soep, een salade of zoals ik de pompoen verwerkt heb, als vulling in ravioli. Het lijkt een hele klus om te maken maar als je het stap voor stap maakt valt het reuze mee.
Deze keer heeft mijn man Sander het deeg gemaakt en samen hebben we de pompoenravioli gevuld, erg leuk en gezellig om te doen, en het eindresultaat mag er zijn!
Home made ravioli gevuld met pompoen overgoten met salieboter en Parmezaan so good!!!!
- Voor het deeg
- 300 g bloem type 00
- 2 grote eieren
- 30 ml olijfolie
- snufje zout
- voor de vulling
- 1 biologisch pompoentje
- olijfolie
- 1 teentje knoflook geperst
- aluminiumfolie
- raviliosteker dille en kamille
- roomboter
- versie salieblaadjes
- peper en zout
- 50 g parmazaanse kaas geraspt
Ingredients
|
- Maak op het aanrecht een bergje van het meel. Maak in het midden een kuil. Zorg dat de kuil breed genoeg is om alle eieren er in te kunnen doen. Breek de eieren in de kuil. Klop de eieren met je vingers of een vork los. Neem tijdens het kloppen elke keer een beetje meel van de wand mee. Wees wel voorzichtig want voor dat je het weet maak je de wand kapot. Blijf zolang kloppen totdat het ei en meel mengsel een beetje stroperig wordt.
Kneden
Meng de rest van het meel met je handen verder. Als je voorzichtig bent voorkom je dat je vieze handen krijgt. Kneed het deeg stevig door. Het deeg moet soepel en egaal worden. Als je er met je duim in drukt en het veert terug dan is het klaar. Meestal duurt dit niet langer dan 10 minuten. Als het deeg te nat blijft voeg je nog wat meel toe. Als het te droog blijft dan besprenkel je het met wat water.
Rusten
Als het deeg klaar is kan je deze het beste met wat bloem inwrijven. Leg het weg gewikkeld in huishoudfolie of in een plastic zakje om het even te laten rusten. Zo droogt het niet uit en kan je het later verwerken. Als je het deeg binnen een half uurtje gaat verwerken hoef je het niet in de koelkast te leggen.
- Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de pompoen in 4 parten, verwijder de zaden en verpak ze als pakketjes in aluminiumfolie. Bak de pompoen voor ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot het helemaal zacht is. Laat iets afkoelen. Schep het vruchtvlees van de schil van de pompoen en doe in een keukenmachine. Voeg peper, zout, fijn geperste knoflook en Parmezaan toe en mix tot alles goed is gemengd. Houdt de puree apart.
- Snijd het deeg in twee gelijke stukken en rol heel dun uit met een deegroller, strooi wel voldoende bloem op het werkblad i.v.m. plakken (met pastamachine kan ook).Leg op de ene helft kleine hoopjes pompoenpuree (zie foto) en klap dan voorzichtig de andere helft van het deeg eroverheen. Druk heel voorzichtig de lucht weg en steek er mooie vormpjes uit met een raviolisteker. Heb je nou niet z’n steker dan zou jet het ook met een klein borrelglaasje kunnen proberen. Ronde ravioli is ook leuk!
- Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Doe de ravioli voorzichtig in het water. Kook tot ze komen boven drijven, en haal ze er voorzichtig uit. Dit duurt ongeveer vier minuten.
Verwarm boter in een pan tot de boter lichtbruin kleurt. Voeg de salieblaadjes toe en haal van het vuur. Doe de ravioli’s bij de boter in de pan en schep alles voorzichtig om.
Lekker met veel Parmezaanse kaas.
Enjoy!
2 Comments
Leonie Leentvaar
10 oktober 2016 at 20:21Charisma Leegwater dit lijkt me echt heerlijk!
Charisma Leegwater
10 oktober 2016 at 22:43Wanneer gaan we dit eten 😍