Hi foodlovers!
Ben jij net als ik dol op pompoen en krijg je nooit genoeg van soep, dan is dit recept vast iets voor jou.
Romige Pompoensoep met knapperige Chorizo, appel en croutons maken deze soep wel heel erg bijzonder en smaakvol.
Enjoy!
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 1 flespompoen of pompoen naar keuze
- 1 teen knoflook geperst
- 1 rode ui fijngesnipperd
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 L groentebouillon
- 250 ml kokosmlelk
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl smokey paprikapoeder
- 1 handje verse tijm
- 1 rode appel in blokjes gesneden met schil eraan
- 1 chorizo worst in plakjes gesneden
- 1 zakje croutons
- olijfolie
- peper / zout
- 1 bakje pompoenpitten
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Was de pompoen, laat de schil eraan, snijd hem in kwarten, verwijder de pitten, bestrijk met wat olie, en leg de kwarten op een met bakpapier beklede bakplaat, en bak de pompoen voor 40 à 45 minuten, totdat de pompoen zacht is, haal uit de oven en houdt apart.
- Bak in een koekenpan zonder olie de worst knapperig en de appel lichtbruin van kleur, laat dit uitlekken op keukenpapier, en houdt apart.
- Verwarm een soeppan op zacht vuur met een scheut olijfolie, fruit hierin de ui en de rode peper aan, voeg dan de, kruiden plus de knoflook toe, en bak op zacht vuur al roerend voor 3 à 4 minuten.
- Blus af met de Groentebouillon, breng aan de kook, doe de Pompoen erbij en laat z’n 10 minuten nog doorkoken op de laagste stand. Pureer de soep met een staafmixer, of in een blender, voeg de kokosmelk toe en laat nog even goed doorwarmen, niet koken.
- Breng de Pompoensoep eventueel nog op smaak met wat peper en zout en serveer met de uitgebakken Chorizo, appel, pompoenpitten en croutons. Enjoy!
3 Comments
Mark Giesen
26 september 2018 at 22:46Jenny Karnebeek Kramer
Petra Bos
10 oktober 2018 at 11:20Wat ziet dat er heerlijk uit.
Foodblabla
10 oktober 2018 at 12:18Petra Bos 😉