HOOFDGERECHT

Taco meets Pork – home made tortilla met mango en pico de gallo

30 september 2017

Hi foodlovers!

Een tijdje geleden zat ik een aflevering te kijken van Yvette van Boven, waarin ze zelf Tortilla’s aan het maken was, met een handige tortilla pers.

Het water liep me letterlijk in de mond, dit wil ik ook maken dacht ik en dus heb ik zelf ook een tortilla pers gekocht. Ik raakte hierdoor totaal geïnspireerd en ben zelf aan de slag gegaan met het maken van de Tortilla’s en als vulling maakte ik een sappig stuk langzaam gegaard buikspek uit de oven.

Tortilla’s kan je vullen met veel verschillende producten, bekende en favoriete vullingen zijn krokante kip, pulled beef, steak en nog veel meer. De taco’s worden daarna meestal gegeten met een fris pittige topping zoals Pico de Gallo, scherpe sausjes, en wat tropisch fruit voor een zoetje.

Je moet er wel wat voor doen, maar het eindresultaat mag er zijn, dit is echt belachelijk lekker!

Enjoy!

tip

Lekker met een stukje verse mango, pico de Gallo en hot-sauce.

Pico de gallo maak je zo:

2 el gesnipperde rode ui, 2 tl gehakte verse koriander, 1 tl zout, 4 tomaten in kleine blokjes, en 1 fijn gehakte Jalapeño peper. Roer door elkaar en klaar.

zelf een tortilla maken

zelf een tortilla maken

taco meats pork - home made tortilla met mango en pico de gallo

de tortilla’s klaar voor de vulling

Sappig stuk buikspek langzaam gegaard in oven klaar voor de tortilla

Sappig stuk buikspek langzaam gegaard in oven klaar voor de tortilla

taco meats pork - home made tortilla met mango en pico de gallo 13

taco meats pork – home made tortilla met mango en pico de gallo 


taco meats pork - home made tortilla met mango en pico de gallo
Taco meets Pork - home made tortilla met mango en pico de gallo
Taco meets Pork - home made tortilla met mango en pico de gallo
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
Voor de tortilla
  1. In een grote kom, los je de bakpoeder op in 1 el warm water. Doe de bloem, zout, olijfolie en rest water erbij en kneed dit tot een soepel deeg. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 5 a 10 minuten staan.
  2. Draai bolletjes van ongeveer zo groot als een pingpong balletje, bestuif het aanrecht met bloem en rol de balletjes uit tot een dunne tortilla , of maak de tortilla’s net als ik door middel van een originele tortilla pers.zelf een tortilla maken
  3. Bak de tortilla wraps om en om in een droge koekenpan zonder olie gaar, op middelhoog vuur.

    Ze zijn klaar als ze aan beide kanten lichtbruine spikkels hebben. Bewaar de tortilla’s in een schone theedoek, zo voorkom je dat ze uitdrogen.
Langzaam gegaard spek uit de oven
  1. Laat de Varkensspek op kamertemperatuur komen voor een half uur.

    Wrijf, masseer het vlees goed in met de vijfkruidenpoeder en zeezout, en laat het vlees staan voor 30 minuten buiten de koeling.
  2. Verwarm de oven op 160 graden.
  3. Meng de sojasaus, bouillon, suiker en gember door elkaar. Bak het vlees eerst even kort aan met de olie in een hete pan, of in een bakblik op het vuur.
  4. Leg het vlees in een ovenschaal of groot bakblik, giet het bouillon mengsel eroverheen en dek het bakblik af met aluminiumfolie en zet in het midden van de oven en bak het vlees, low and slow voor 2 uur en 30 minuten.
  5. Haal uit de oven en laat het vlees een ½ uur afkoelen, zet het dan in de koelkast en laat het dan nog een 1 uur afkoelen.

    Snijd het vlees in plakken van 1 cm en bak om en om bruin in een hete koekenpan.
  6. Leg het spekje tussen de tortilla en eet dit bijvoorbeeld met pico de Gallo een stukje mango en hete saus. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.