Hai foodlovers!
Wij zijn dol op streetfood, je kan ons er midden in de nacht voor wakker maken. Je bent het vast al een keer tegengekomen op een foodfestival, een broodje pulled pork YUM!
Onze variant hierop is, broodje pulled chicken. Heerlijk, en ook nog eens heel snel klaar. Lekker met zelfgemaakte sambal! Kijk maar naar ons recept met Madame Jeanette.
Enjoy!
pulled chicken op een stoombroodje
- Voor de pulled chicken
- 1 kg kippendijen
- 500 ml kippenbouillon
- zonnebloemolie
- peper / zout
- 1/2 fles Kentuckey / Whiskey BBQ Saus van Santa Maria
- stoombroodjes / Gua Bao verkrijgbaar bij de toko of groodhandel
- 2 lente-uitjes in dunne reepjes
- voor de zoetzure komkommer
- 10 mini komkommertjes of 1 komkommer
- 50 ml witte azijn
- 2 el suiker
Ingrediënten
|
- Schaaf de komkommer in dunne plakjes evt. met een kaasschaaf of mandoline. Doe de plakjes in een vers houd bakje, strooi de suiker en giet de azijn eroverheen, goed mengen, deksel erop en koud zetten in de koelkast voor 30 minuten.
- Bestrooi de kippendijen licht met peper en zout en bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag met wat olie lichtbruin aan, giet de kippenbouillon erbij en laat de kippendijen 30 minuten gaar koken.
- Haal de kip uit de bouillon laat het goed afkoelen.
Trek met een vork of met je handen(wel zo makkelijk) de kip uit elkaar zodat er mooie dunne reepjes ontstaan, beetje draderig. Giet de BBQ saus eroverheen en meng goed door elkaar. (laat 10 minuten intrekken). - Stoom ondertussen de lotusbroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Laat een koekenpan met antiaanbaklaag goed heet worden met een klein beetje olie.
Bak de stukjes pulled chicken totdat ze bruin en een beetje sticky zijn. Beleg je broodje met de warme kip de zoetzure komkommertjes en wat lente ui. - TIP; lekker met homemade sambal (zie recept) of wat chilisaus en op een knapperig pistoletje smaakt dit ook heerlijk!!
Enjoy!
1 Comment
Alekisandora Nagasaki
21 augustus 2016 at 13:52Try with Arepas