BIJGERECHT HOOFDGERECHT SALADES VEGETARISCH GERECHT

Quinoa salade met gegrilde groene asperges

15 april 2015

Hallo foodlovers!

Finaly het is lente!

Voor de wijnwinkel By the Grape heb ik weer een mooi fris gerecht samengesteld. Een frisse quinoa salade met gegrilde groene asperges, lekker licht voor in de lente. Je kan het zo eten of mooi combineren met een stukje gegrilde vis of kip.

Combineer dit lentegerechtje met de Meinklang Somloweiss en geniet.

”Het ziltige karakter van de feta en de aardsheid van de asperges passen mooi bij het aromatische karakter en mineraliteit van deze wijn. De zoete en zachte fruitsmaken in de wijn doen het erg goed bij de geroosterde paprika.” – Chantal Driesen, By the Grape

groene asperges met quinoa salade

groene asperges met quinoa salade

groene asperges met quinoa salade

groene asperges met quinoa salade

 

groene asperges met quinoa salade
Quinoa salade met gegrilde groene asperges
Quinoa salade met gegrilde groene asperges
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges tot ze een mooie grilstreep hebben, leg ze op een bord en bestrooi met peper en zout uit de molen.
  3. Voor de dressing meng je in een kommetje de olijfolie, sojasaus, limoensap en de komijnzaad. Neem een grote kom, doe hierin de quinoa, paprika reepjes, feta, koriander (peterselie) en voeg de dressing toe. Meng alles goed door elkaar.
  4. Kies een leuk bord uit, leg hierop de asperges en verdeel de quinoa salade eroverheen. Garneer met een stukje limoen.

    TIp, eet deze salade met gegrilde vis of kip!

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.