Hallo foodlovers!
Finaly het is lente!
Voor de wijnwinkel By the Grape heb ik weer een mooi fris gerecht samengesteld. Een frisse quinoa salade met gegrilde groene asperges, lekker licht voor in de lente. Je kan het zo eten of mooi combineren met een stukje gegrilde vis of kip.
Combineer dit lentegerechtje met de Meinklang Somloweiss en geniet.
”Het ziltige karakter van de feta en de aardsheid van de asperges passen mooi bij het aromatische karakter en mineraliteit van deze wijn. De zoete en zachte fruitsmaken in de wijn doen het erg goed bij de geroosterde paprika.” – Chantal Driesen, By the Grape
- Ingrediënten
- 1 kop (+/- 200 g) witte quinoa biologische
- 2 bundels (800g) groene asperges droge achterkant ca. 1 cm eraf snijden
- 2 el olijfolie
- 200 g geroosterde paprika (uit een potje) in reepjes gesneden
- 200 g fetakaas
- 1 bosje verse koriander of klulpeterselie, fijngehakt
- zout en peper uit de molen
- voor de dressing
- 4 el olijfolie
- 2 tl sojasaus
- sap van 1 limoen
- 1 tl komijnzaad
Ingrediënten
|
- Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking en laat het afkoelen.
- Laat een grillpan goed heet worden en gril de asperges tot ze een mooie grilstreep hebben, leg ze op een bord en bestrooi met peper en zout uit de molen.
- Voor de dressing meng je in een kommetje de olijfolie, sojasaus, limoensap en de komijnzaad. Neem een grote kom, doe hierin de quinoa, paprika reepjes, feta, koriander (peterselie) en voeg de dressing toe. Meng alles goed door elkaar.
- Kies een leuk bord uit, leg hierop de asperges en verdeel de quinoa salade eroverheen. Garneer met een stukje limoen.
TIp, eet deze salade met gegrilde vis of kip!
Enjoy!
1 Comment
Quinoa salade met gegrilde groene asperges - LikeFood
15 april 2015 at 10:04[…] post Quinoa salade met gegrilde groene asperges appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]