Hallo foodlovers!
In het weekend maken we meestal een broodje, een lekker luxe broodje 🙂
We eten dan lekker bij de tv en kijken dan meestal chopped of andere kookprogramma’s, en dan is een sandwich altijd makkelijk om te eten.
We eten niet vaak steaks, maar als we steak eten dan kiezen we meestal voor ribeye steak, het randje vet langs de steak zorgt voor die speciale smaak waar ik zo van hou..
Geniet van je sandwich en steak it away!
Liefs,
Jacq
[av_video src=’https://youtu.be/Nx8prAu8__4′ format=’custom’ width=’2′ height=’3′ av_uid=’av-21i0ni’]
- 1 mooi Frans baguette
- 2 grote uien in ringen gesneden
- 1 schepje suiker
- 1 zakje rucola sla
- 2 kropjes little gem (sla)
- 1 handje dragon (vers) fijngehakt
- 1 potje mayonaise Hellmann's
- 2 ribeye steaks biologisch
- verse mierikswortel (optioneel)
- olijfolie
- peper/zout uit de molen
Ingredients
|
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de uienringen met het schepje suiker lichtbruin en houdt ze apart.
- Doe wat mayo in een schaaltje en vermeng dit met de fijngehakte verse dragon.
- Laat een grillpan loeiheet worden, wrijf de steaks in met wat olie, en bak de steaks aan beide kanten voor 2 minuten.
Haal ze uit de pan strooi er royaal peper en zout over en laat de steaks rusten op een plank. - Halveer het stokbrood, smeer er wat van de dragonmayo op en beleg met de sla. Snijd de steaks in dunne plakjes verdeel over het baguette en leg er de uienringen bovenop, raspt er nog wat verse mierikswortel overheen, dit geeft een heerlijke kick aan deze luxe sandwich.
- Het enige wat je nu nog moet doen is; je tanden erin zetten en genieten van een stoer broodje!
Enjoy!
8 Comments
Steak sandwich | steak it away ;) - LikeFood
19 april 2015 at 13:26[…] post Steak sandwich | steak it away appeared first on FoodBlaBla | De foodblog uit Arnhem en […]
Ria Sluijter
19 april 2015 at 16:32Lekker, ziet er heerlijk uit..
Annie Sompit Makongsook
19 april 2015 at 16:43Yam yam
Marga de Heij
19 april 2015 at 18:10Ziet er goed uit
Rene Vos
20 april 2015 at 21:51Zo kan het ook!
Jack van Rooy
20 april 2015 at 21:57Als ik dat vrijdag geweten had dat je dat ging bestellen!
Foodblabla
21 april 2015 at 08:03Oe ziet er heerlijk uit Rene Vos…
Rene Vos
21 april 2015 at 08:17Flank steak met zelf gemaakte chimichurry saus!