Hallo lieve foodlovers,
Voor By The Grape hebben wij dit heerlijke voorgerecht gemaakt. Rode biet met geitenkaas crème en nootjes. Een kleurrijk en vooral smakelijk voorafje en makkelijk te maken voor de komende drukke feestdagen.
Wijn & Spijs:
”Spannende combinatie maar de aardse smaken van de rode biet en de frisse smaak van de geitenkaas doen het uitstekend bij deze wijn. De nootjes maken het geheel af.” – Chantal Driesen, By the Grape
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 300 à 400 g gekookte bieten
- 2 limoenen sap en rasp
- rode peper zonder pitjes heel erg fijn gesnipperd
- 2 el olijfolie
- citroensap
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 250 g zachte geitenkaas
- 4 el crème fraiche
- bosje bieslook fijngehakt
- 1 kopje walnoten zonder zout
- gemengde salade met eetbare bloemetjes
- zwarte peper en zout
Ingredients
|
- Snijd de bietjes in mooie dunne plakjes, dit gaat het beste met een mandoline. Snijd er ook een paar blokjes van.
- Doe de geitenkaas in een kom en roer de, rode peper, limoensap, bieslook, limoenrasp en crème fraiche er doorheen.
- Dek het schaaltje af met wat folie en zet het in de koelkast voor 30 minuten.
- Fruit het sjalotje aan in wat olijfolie(dit mag niet bruin worden) en laat het even afkoelen en roer door de geitenkaas crème.
- Verdeel de plakjes biet over 4 borden, doe de geitenkaas crème in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de plakjes biet en leg de blokjes eromheen, meng de salade met wat citroensap en olijfolie en garneer op het bord.
- Maak op smaak met verkruimelde walnoten en peper en zout.
6 Comments
Jan
19 december 2019 at 19:08Tip: nergens staat om welke wijn het gaat, alleen dat het goed samengaat. Ben wel benieuwd.
Jacqueline Sluijter
19 december 2019 at 19:48hallo jan,
Bedankt voor je reactie, ik ga er even naar kijken, en laat het zo snel mogelijk weten.
Dit recept is al wat ouder en de winkel waar de wijn verkocht werd bestaat niet meer, maar ik ga kijken wat ik kan doen.
Je hoort van mij.
Groetjes,
Jacq
Jacqueline Sluijter
21 december 2019 at 09:55Hallo Jan,
De wijn is de Navarra Quaderna Via Especial. Ik hoop dat deze nog verkrijgbaar is. Succes!
Fijne dagen,
Groetjes,
Jacq
Michelle Smits
8 februari 2022 at 09:34Hoi Jan,
Zou je de geitenkaas crème ook een dag van tevoren kunnen maken?
Jacqueline Sluijter
9 februari 2022 at 19:27hi,
Ja hoor geen probleem!
fijne avond, groetjes,
jacq
Michelle Smits
8 februari 2022 at 09:35*Jacq (excuus)