Hallo lieve foodlovers!
Voor By the Grape hebben wij dit heerlijke hoofdgerecht gemaakt. Een malse tournedos op een mousseline van pompoen. Dit heerlijke malse stukje vlees past bij een volle stevige wijn, namelijk de chateau de Caraguilhes Corbières Rouge. Dit keer heeft Sander het vlees gebakken en oh my dear santa, wat is een tournedos toch een mooi stukje vlees it melts in your mouth. Bij de betere biologische slager kan je het beste een mooi stukje laten afsnijden.
De komende weken volgen er nog 3 andere lekkere en mooie recepten die wij in opdracht van By the Grape gemaakt hebben.
Wijn & Spijs:
”Bij deze wijn hoort een mooi stukje rood vlees. De stevige structuur van de wijn wordt zachter en de aroma’s van bloemen en rijp fruit passen perfect bij het lichte zoetje van de pompoen.” – Chantal Driesen, By the Grape
- 4 tournedos
- 150 g roomboter
- 1 flespompoen
- 1 stengel citroengras
- 50 g verse gember
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 romanesco
- 400 ml wildfond pot
- een paar druppels truffelolie
Ingredients
|
- Schil de pompoen en kook gaar in circa 15 à 20 minuten in gezouten water samen met de citroengras. Verwijder na het koken de citroengras, doe de stukken pompoen in een keukenmachine, voeg de boter, geraspte gember en rasp van sinaasappel toe en draai er een mooie gladde mousseline van. Maak op smaak met peper en zout.
- Kook de wildfond tot de helft in en voeg de truffelolie toe. Voeg al roerend 50 gram koude boter toe.
- Was de Romanesco en snijd in mooie roosjes, blancheer ze voor 5 minuten in gezouten water, giet ze af en spoel direct af met koud water. Vlak voor het serveren maak je de groeten warm in een pannetje met wat boter.
- Verwarm de oven (160 graden) én een koekenpan. Kruid het vlees royaal met peper en zout en bak het vlees in boter rondom bruin. Gaar nog enkele minuten (3 à 4 minuten) in een oven van 160 graden, haal uit de oven en laat het vlees nog 10 minuten rusten onder een stuk zilverfolie.
- Serveer de tournedos op de pompoen mousseline en leg de groenten ernaast, lepel er wat jus overheen en serveer nog wat extra jus erbij voor de liefhebber.
1 Comment
Corrie Hekkers
15 december 2015 at 12:39Lijkt me heerlijk Jacqueline!