De klassieker salade niciose met tonijn die kennen we allemaal.
Deze rijk gevulde salade met warm gerookte zalm eet je met een romige yoghurt dressing, dat is net weer even wat anders.
Heerlijk met een stuk knapperig brood.
Servings | Prep Time | Cook Time | Passive Time |
2personen | 10 minuten | 20minuten | 30minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 10 minuten |
Cook Time | Passive Time |
20minuten | 30minuten |
- 2 zalmfilet warm gerookt à 125 gram
- 250 g krieltjes met schil
- 150 g haricot verts gewassen en uiteinden eraf
- 6 rode snoeptomaatjes gehalveerd
- 6 gele snoeptomaatjes gehalveerd
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 1 flinke hand olijven naar keuze
- 4 medium gekookte eieren (6 minuten gekookt)
- peper / zout uit de molen
- 1 el olijfolie
- voor de yoghurt dressing
- 200 ml Griekse yoghurt
- rasp van halve citroen
- 1 teen knoflook geperst
- 1 flinke el verse bieslook fijngehakt
- zout / peper uit de molen
- 1 el water
Ingredients
|
- Was de krieltjes en kook ze in ruim water met zout 10 minuten, giet af en houdt apart.
- Kook in een ander pan de bonen in ruim water met zout 6 minuten, giet af en spoel na met koud water houdt ook deze apart.
- Roer voor de dressing alle ingrediënten goed door elkaar tot een gladde saus en verdun met 1 el water.
- Roer 2 el dressing en 1 el olijfolie door de gekookte krieltjes, schep goed door elkaar en zet in de koelkast.
- Pel de eieren en halveer ze. Breek de zalm in grove stukken.
- Haal de krieltjes uit de koelkast, leg ze op de schaal samen met de tomaatjes, bonen, olijven, stukken zalm, uienringen en de medium gekookte halve eieren. Serveer de overgebleven dressing er apart bij in een schaaltje. Maak op smaak met peper en zout en eventueel nog wat bieslook.
- Enjoy!
No Comments