Yes, het is weer tijd voor een glas sangria, lekker bij de BBQ of als aperitief.
Geniet maar drink met mate!
Let op, dit recept moet minimaal 4 tot 5 uur in de koelkast op smaak komen.
Porties |
1kan Sangria |
Porties |
1kan Sangria |
- 3 rode appels gewassen
- 4 hand sinaasappels gewassen
- 1 kopje brandewijn
- 1/2 kopje sinaasappellikeur bijvoorbeeld cointreau
- 1 fles rode wijn 1 liter
- 1 liter spa rood
- ijsklontjes
Ingrediënten
|
- Snij het fruit in partjes, houd de schil eraan. Doe al het fruit in een glazen kan. Giet de brandewijn over het fruit. Nadien is het de beurt aan de sinaasappellikeur. Als laatste giet je de rode wijn in de kan. Meng alles met een lange houten lepel. Bedek de kan (met huishoudfolie, bijvoorbeeld) en laat minstens 4 uur in de koelkast.
- Voeg na 4 tot 5 uur de spa rood toe aan de sangria en serveer direct met lekker veel ijsklontjes.
No Comments