BLOG EET HIER!

Sonsbeekmarkt zondag 3 augustus 2014 | International Friendship Day

Zondag a.s. is er weer een gezellige Sonsbeekmarkt.

De Sonsbeekmarkt is een bijzondere markt, en streeft er naar om een groot aanbod te bieden van zoveel mogelijk streek gebonden producten.

Zo staat de witte watermolen uit het Sonsbeekpark met zijn mooie gemalen granen op de markt maar ook producten uit de Liemers en de Betuwe.  Van vruchtenwijnen, cider tot jams die geproduceerd worden door kleine ondernemers. Zij weten je precies te vertellen wat er in een potje of flesje zit. Waar het vandaan komt en/of hoe zij het geproduceerd hebben. Zo heeft de imker vaak een volkje mee, de geitenkaasboer kan je vertellen hoe hij de kazen rijpt en de bakker kan je alles over de geheimen van zuurdesembrood bakken vertellen.

Zo streven  ze er verder naar om een zo divers aanbod aan producenten en producten op de markt te hebben staan. Je vind dus niet snel een dubbel aanbod van bijvoorbeeld kazen, brood of andere vergelijkbare waar.

Je kunt je gekochte producten direct in de buitenlucht nuttigen onder het genot van een (huisgemaakte) limonade, een biertje of een wijntje. Er staan tafels en bankjes om gezellig te blijven hangen op de lekkerste markt in het mooiste park.


Het leuke van zondag 3 augustus is dat het ook nog eens de internationale dag van vriendschap is.

https://www.facebook.com/unric

De Internationale dag van de vriendschap biedt ons een belangrijke kans om misverstanden en wantrouwen, die vandaag de dag aan de basis liggen van zoveel spanningen en conflicten in de wereld, aan te pakken. De dag helpt ons eraan herinneren dat menselijke solidariteit essentieel is voor het bevorderen van duurzame vrede en duurzame ontwikkeling. Laat ons op deze Internationale dag van de vriendschap warme banden smeden die onze gedeelde menselijkheid versterken en het welzijn van de menselijke familie bevorderen.

2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.