Life is a combination of magic and pasta
Hallo lieve foodlovers,
Wie houdt er nu niet van? Spaghetti met balletjes in tomatensaus. Dit is een makkelijk recept waar je iedereen heel erg blij mee maakt. Ook de kinderen zullen van deze spaghetti met balletjes smullen, want laat de wijn dan achterwege in het recept! 😉
Wijntip PARRA BY THE GRAPE TEMPRANILLO
Van de Riojadruif tempranillo, maar uit het ruige La Mancha: Spaans rood, stoer, stevig, maar toegankelijk. Geen rijke houtrijping hier; dit is warmbloedige wijn om te drinken, elke dag, wijn met fruit en ruggengraat, bij barbecue, bij sudderpotten, bij chorizo en boerenkool. Hombre, que vino! En nog biologisch ook.
- – Gert-Jan Boone: Aroma’s van sappige pruimen en zomeraardbeien worden begeleid met landelijke geuren. Ook de kruidigheid is bij deze Tempranillo niet weg te denken. De smaak is krachtig en kruidig. Voor de stoere drinker!
- – Jacqueline Sluijter: In de geur fris vers rood fruit en een vleugje laurier. De licht kruidige smaak wordt aangevuld met kers, bramen en een vleugje mokka. Drinken bij het bijpassende gerecht van spaghetti met balletjes in tomatensaus.
- – Chantal Driesen:Â Mijn favoriete borrelwijn. Sappig rijp fruit, kersen, bramen een vleugje chocola en een licht kruidige afdronk. Houdt ook van de koelkast op een warme dag.
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- Voor de gehaktballetjes
- 500 g gemengd gehakt half om half
- 1 teentje knoflook
- 100 g geraspte parmazaan
- 1 ei losgeklopt
- 2 el paneermeel
- 4 el pijnboompitten gehakt
- 2 tl Italiaanse kruiden gedroogd
- olijfolie
- Voor de tomatensaus
- 1 blikje tomatenblokjes 400 g
- 8 plakjes ontbijtspek in reepjes
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook uitgeperst
- 1 handje peterselie
- handvol basilicum vers
- 100 ml rode wijn
- zout en peper
- 400 g spaghetti
Ingrediënten
|
- Meng het gehakt met het losgeklopte ei, paneermeel, de knoflook, tomaatjes en pijnboompitten. Kneed door elkaar en breng op smaak met geraspte Parmezaan, Italiaanse kruiden en peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Fruit de ui en de knoflook aan in dezelfde pan als de gehaktballetjes. Voeg de reepjes ontbijtspek toe en roerbak. Blus af met de rode wijn en laat de alcohol verdampen. Doe de tomatenblokjes en de gehaktballetjes erbij, en laat de saus nog een halfuurtje op een zacht vuur pruttelen. Breng op smaak met de verse peterselie, peper en zout.
- Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking, giet af en roer op het laatst wat olijfolie door de pasta, dit voorkomt plakken. Serveer de spaghetti met de gehaktballetjes en garneer met wat geraspte Parmezaan en wat blaadjes verse basilicum.
Enjoy
No Comments