Hallo lieve foodlovers!
Eenvoudig en een klassieker, de Steak Tartaar. Kies wel voor een malse biefstuk goede kwaliteit. Dat proef je terug in je gerecht!
De steak tartaar is eigenlijk niets anders dan rauw gehakt biefstuk van goede kwaliteit. Je moet ervan houden maar de garnering eromheen maakt het juist zo bijzonder. Lekker met een glas Parra by the Grape Garnacha
Van de Spaanse hoogvlakte, precies daar waar Don Quichote tegen de windmolens vocht, komt By The Grape’s antwoord op de vraag naar een soepele rosé voor elk moment. Ook de af-en-toe-wijndrinkers zullen met smaak happen in deze fruitige wijn, vol van bessen en bosaardbeitjes, sappig en koel. Drinken bij hapjes, tapas en verliefdheden, op terras, strand en in de regen
“Een rosé waar je naar verlangt bij het zien van de eerste lentestralen. Volfruitig met aardbeien, frambozen en besjes. Heerlijk sappig.”- Chantal Driesen, By the Grape
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 1 ambachtelijke baguette
- 1 el olijfolie
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 6 augurken
- 400 g biefstuk bijvoorbeeld kogel of ossehaas
- 2 el kappertjes
- 1/2 tl zout
- 2 handjes geraspte parmazaan
- 4 kwarteleitjes of kleine scharreleieren (alleen de dooier)
- 4 el dijonmosterd
- 4 el mayonaise
- 2 tl tabasco
- benodigdheden
- 1 grillpan
- 1 portioneerring Ø 7 cm
Ingrediënten
|
- Snij mooie plakken van het stokbrood, en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de plakken brood 3 min. op de snijkant en laat afkoelen.
- Snipper de sjalot en snijd de augurkjes fijn. Hak de biefstuk in hele kleine stukjes(tartaar) en doe dit in een kom. Meng 1/2 van de sjalot, de augurkjes, kappertjes, Parmezaan, tabasco en zout erdoor en breng op smaak met versgemalen peper.
- Doe een portie van de fijngesneden biefstuk in de portioneerring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en maak zo nog ook de overige porties. Maak met een lepeltje een kuiltje in het midden van de porties vlees. Splits het ei en leg voorzichtig een eidooier in een kuiltje. Herhaal met de rest van de eieren.
- Verdeel het brood over de borden, strooi de rest van de Parmezaan over de steak tartaar en serveer de mosterd, mayo, kappertjes en de rest van de gesnipperde sjalotten er apart bij, om op smaak te brengen.
- Zo eet je het; meng de eidooier, mayo, mosterd door de tartaar, even doorroeren en eet het samen met het stokbrood.
Enjoy!
5 Comments
Felix Tangelder
13 april 2016 at 22:45Oh la la! Los van het feit dat dit geen
klassieke steak tartare is (maar wel een heel lekkere versie hoor!) maak je een steak tartare het beste met bavette of longhaas. Heerlijk van smaak en qua bite perfect. Wel goed snijden uiteraard. Dit gerecht heeft absoluut geen ossenhaas of kogelbiefstuk nodig!
Foodblabla
13 april 2016 at 22:51Thx dat ga ik zeker een × proberen..fijne avond nog!
Felix Tangelder
14 april 2016 at 08:50👍👍👍
Saskia van Kooten
14 april 2016 at 06:34Lillian Fijnheer
Kim Barendregt Ploeg
14 april 2016 at 15:59Marvin Barendregt