Hi foodlovers,
Soms heb je van die momenten dat je hunkert naar pasta, Koolhydraten, taart….
En daarom maakte ik deze spaghettini taart, je kan er zeker met vier personen van eten, ik beloof je hij is zo freaky delicious, gewoon doen!
- Voor de suas
- 350 gram rundergehakt
- 2 blikjes gepelde tomaten b.v. van het merk mutti (425 ml)
- 1 el gedroogde italiaanse kruiden
- 1 el suiker
- 1 blikje tomatenpuree 140 gram
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- olijfolie
- peper / zout
- Voor de taartvulling
- 350 gram gedroogde spaghettini
- 2 eieren geklutst
- 150 gram mozzarella geraspt
- 1 bolletje zachte mozzarella
- 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
- 1 taartspringvorm doorsnede 22 cm
Ingrediënten
|
- Begin met het maken van de saus. Verhit een braadpan met een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de kruiden, suiker en de uit toe en bak voor 2 minuten mee totdat de uien glazig zijn.
- Doe het gehakt erbij en bak het rul en bruin. Maak op smaak met zout, peper en knoflook.
- Doe de tomaten in een hoge beker en pureer ze tot een gladde saus met een staafmixer. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een Passata, maar persoonlijk vind ik dit erg lekker.
- Giet de tomatensaus bij het ui mengsel, breng aan de kook, zet het vuur op een vlamverdeler en laat de saus met de deksel op de pan zacht sudderen voor een half uur.
- Meng de geklutste eieren met de geraspte mozzarella en roer door elkaar.
- Zet een grote kookpan op het vuur gevuld met kraanwater en genoeg zout en breng aan de kook.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en spoel de pasta af onder koud stromend water.
- Vet de springvorm goed in met olijfolie.
- Schep één flinke soeplepel met saus uit de pan en houd het apart.
- Meng de pasta door de pastasaus en roer door elkaar.
- Verdeel de helft van de pasta over de bodem van springvorm, giet de helft van het ei/kaas mengsel over de pasta, en herhaal dit ook met de rest van de pasta.
- Bak de taart voor 25 minuten in de oven, haal de taart eruit, verdeel het apart gehouden restje saus over de taart, scheur de zachte mozzarella in stukjes, drapeer dit over de taart, zet de taart terug in de oven voor 5 minuten totdat de mozzarella gesmolten is.
- Garneer met verse of gedroogde Italiaanse kruiden.
- Enjoy!
- TIP: Gebruik kant & klare pastasaus bij weinig tijd, dan staat deze taart zo op tafel, lekker makkelijk voor doordeweeks!
2 Comments
Karin van Koningsveld
25 mei 2020 at 13:57Hoi,
ik kom bij de benodigdheden nergens ei tegen en in de bereidingswijze staat dan ei/kaas mengsel.. Hoeveel eieren heb ik nodig?
Groetjes,
Karin
Jacqueline Sluijter
25 mei 2020 at 14:27hallo Karin,
Dankjewel voor je bericht, ik heb het even nagelopen, klopt 2 geklutste eieren gaan erbij, ik heb het gelijk aangepast in het recept.
Succes met het maken van de taart.
fijne dag, groetjes,
Jacq