Hallo allemaal!
Ik weet het, de meeste mensen zijn nu eenmaal niet dol op spruitjes.
Maar geloof mij als je dit recept een keer probeert ben je verslaafd aan spruitjes.
Romige pasta met die overheerlijke minikooltjes, tomaat, rode ui en oeh! SPEKJES…
(altijd lekker) gewoon proberen….
Enjoy!
- 800 g spruitjes
- 1 rode ui
- 250 g cherry tomaatjes
- 1 teentje knoflook geperst
- 350 g pappardelle pasta
- 1 el azijn
- 4 el olijfolie extra vierge
- 100 g spekreepjes
- 2 eieren (vers)
- 100 g parmezaanse kaas
- 1 1/2 el grove mosterd
- peper/zout uit de molen
Ingredients
|
- Kook de schoongemaakte spruitjes gedurende 12-15 minuten in water met zout beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Klop een dressing van 3 eetlepels olie, de azijn, de mosterd, de uitgeperste knoflook en peper en zout naar smaak.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan met antiaanbaklaag knapperig uit en laat ze afkoelen. Kook de pappardelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Klop de eieren met de kaas in een schaal los en schep de spekjes zonder het bakvet erdoor. Schep de spruitjes met de in vieren gesneden tomaatjes, de in ragdunne partjes gesneden ui en de dressing door elkaar.
Giet de pappardelle af in een vergiet en doe de pasta direct over in de schaal met het eimengsel. Schep met 2 vorken goed om. Breng de pappardelle op smaak met peper en serveer met de salade.
Enjoy!
2 Comments
Yvette Röling
21 januari 2015 at 20:06Erik
Erik Röling
21 januari 2015 at 23:03Ga ik maken!!!!