Dit is Comfortfood!
Eten zoals eten bedoeld is…om onszelf mee te verwennen en te verwarmen.
Een heerlijk stoofpotje met rundvlees, rode Shiraz wijn en een dikke laag puree van aardappelen en bloemkool erbovenop…
What else do you need?
Porties |
2a3personen |
Porties |
2a3personen |
- Voor het vlees
- 500 g Sukadelapjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 3 wortels (niet te groot, in sblokjes)
- 100 ml rode wijn Shiraz (bijvoorbeeld van Lindemans)
- 250 ml runderbouillon
- 2 el tomatenpuree
- 4 takjes rozemarijn
- zout/peper naar smaak
- 2 el olijfolie
- Voor de puree
- 4 grote kruimige aardappelen geschild en in stukken gesneden
- 1 halve bloemkool gewassen en in roosjes gesneden
- 2 el boter
- 100 g parmezaan geraspt
- 2 el room culinair
- 1 el grove mosterd
- zout/peper naar smaak
Ingrediënten
|
- Kook de in stukken gesneden aardappelen en bloemkool in een ruime pan met water en zout voor 15 à 20 minuten.
Giet af en voeg de room en boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Maak op smaak met mosterd, peper en zout. Houdt de puree apart.
- Snijd het vlees, ui en wortels in blokjes. Verhit een grote stoofpan op hoog vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en bak het vlees, ui en de uitgeperste knoflookteentjes mooi bruin (Voeg peper en zout toe naar smaak). Doe de tomatenpuree erbij en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn en voeg de runderbouillon en rozemarijn toe en laat alles met de deksel op de pan voor 2 à 3 uur stoven op een laag vuurtje.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel het vlees over 2 à 3 ovenbestendige schaaltjes en schep er een flinke berg puree overheen. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaaltjes in het midden van de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Nu heb je tijd om even heerlijk glaasje rode wijn in te schenken en de tafel te dekken.
Cheers en enjoy!
4 Comments
Ria Sluijter
26 januari 2015 at 20:54Heerlijk, en gezond..xx
Ilse van Mierle
4 februari 2015 at 22:58Gelukt Jacqueline! En hij was heeeerlijk!!
Foodblabla
5 februari 2015 at 10:16Super! Ilse van Mierle (nog de peperkoek gebruikt?)…en fijne pan he! 😉
Ilse van Mierle
6 februari 2015 at 15:37Ja heb ik er ook nog doorgedaan, goeie tip!!