HOOFDGERECHT

Stoofpotje met de groeten van Shiraz

25 januari 2015

Dit is Comfortfood!

Eten zoals eten bedoeld is…om onszelf mee te verwennen en te verwarmen.

Een heerlijk stoofpotje met rundvlees, rode Shiraz wijn en een dikke laag puree van aardappelen en bloemkool erbovenop…

What else do you need?

stoofpot met de groeten van shiraz -

stoofpot met de groeten van shiraz –

 

stoofpot met de groeten van shiraz -
Stoofpotje met de groeten van Shiraz
Stoofpotje met de groeten van Shiraz
Recept Afdrukken
Porties
2a3personen
Porties
2a3personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
Voor de puree
  1. Kook de in stukken gesneden aardappelen en bloemkool in een ruime pan met water en zout voor 15 à 20 minuten.
    Giet af en voeg de room en boter toe en stamp met een pureestamper tot een grove puree. Maak op smaak met mosterd, peper en zout. Houdt de puree apart.
    stoofpot met rundvlees
Voor het vlees
  1. Snijd het vlees, ui en wortels in blokjes. Verhit een grote stoofpan op hoog vuur. Doe er een scheutje olijfolie in en bak het vlees, ui en de uitgeperste knoflookteentjes mooi bruin (Voeg peper en zout toe naar smaak). Doe de tomatenpuree erbij en bak dit ongeveer 2 minuten mee. Blus af met de rode wijn en voeg de runderbouillon en rozemarijn toe en laat alles met de deksel op de pan voor 2 à 3 uur stoven op een laag vuurtje.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Verdeel het vlees over 2 à 3 ovenbestendige schaaltjes en schep er een flinke berg puree overheen. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaaltjes in het midden van de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten. Nu heb je tijd om even heerlijk glaasje rode wijn in te schenken en de tafel te dekken.

    Cheers en enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

4 Comments

  • Ria Sluijter
    Reply
    Ria Sluijter
    26 januari 2015 at 20:54

    Heerlijk, en gezond..xx

  • Ilse van Mierle
    Reply
    Ilse van Mierle
    4 februari 2015 at 22:58

    Gelukt Jacqueline! En hij was heeeerlijk!!

  • Foodblabla
    Reply
    Foodblabla
    5 februari 2015 at 10:16

    Super! Ilse van Mierle (nog de peperkoek gebruikt?)…en fijne pan he! 😉

  • Ilse van Mierle
    Reply
    Ilse van Mierle
    6 februari 2015 at 15:37

    Ja heb ik er ook nog doorgedaan, goeie tip!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.