Hi lieve foodlovers!
Speciaal voor diegene die voor gezond gaan maar ook lekker willen eten, maakte ik deze Tarte Flambée Salade Nicoise.
Enjoy!
Genieten van een salade Nicoise en Tarte flambée in één op een leuke nieuwe hippe manier.
Serveer de Tarte flambée Nicoise met verse tonijn op een snijplank voor het ultieme bistro gevoel.
- Voor het deeg
- 300 g speltbloem
- 7 g gist één zakje
- 150 ml handwarm water
- 1 tl zout
- 1 tl gedroogde italiaanse kruiden
- Voor de topping
- 1 beker crème fraiche 200 gram
- 1 bosje bieslook
- 1 teentje knoflook geperst
- 10 cherry tomaatjes
- 1/2 blikje ansjovisfilets
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 8 kleine krieltjes met schil
- 200 g verse tonijn blikje kan ook
- 1 flinke hand rucola
- 2 hard gekookte eieren in partjes
- Balsamico crème
- 1 handje zwarte olijven zonder pit
- peper en zout
Ingrediënten
|
- Meng in een kom de gist, bloem en het zout. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water in. Kneed tot een mooi soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg minimaal 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven tot 250 graden. Kook de krieltjes met schil voor 10 minuten in kokend water met wat zout. Meng de crème fraîche met de fijngehakte bieslook, knoflook en breng op smaak met peper en zout.
- Halveer de gekookte krieltjes en de tomaatjes, snijd de ui in ringen, en de ei in partjes.
- Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5 mm dik.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met het crème fraîche mengsel. Verdeel de uien, olijven, ansjovisfilets, halve tomaatjes en krieltjes over het deeg en bak in oven voor 12 tot 15 minuten.
- Bak het stukje tonijn in een hete koekenpan met antiaanbaklaag in een klein beetje olijfolie voor z’n 30 seconden per kant, haal het direct uit de pan, snijd in mooie dunne plakjes.
- Haal de tarte flambée uit de oven en garneer met de rest van de toppings, tonijn, partjes ei, rucola en bestrooi met peper en zout.
- Drizzel er op het laatst nog de balsamico crème overheen.
Enjoy!
No Comments