Afgelopen oktober werd ik door Bloombites benaderd om een paar recepten te maken met hun eetbare bloemen, de bloombites. Ik had al snel een paar ideeën in mijn hoofd om eens uit te proberen en wilde er graag mee aan de slag.
Tenslotte maakte ik een lekker en makkelijk te maken toetje. Toet met bloombites. Dit toetje heb ik gemaakt met eigen gemaakte hangop en met Italiaanse koekjes, honing en mooie zoete bloombites.
Hangop is lekker romig, en het is makkelijk zelf te maken. Hangop wordt gemaakt van yoghurt of van karnemelk. De naam verwijst naar het ‘uithangen’, zoals ze dat vroeger noemden. En dat ging toen letterlijk: de yoghurt werd opgehangen in zakken, zodat het vocht (de wei) er langzaam uit kon druppelen. De yoghurt dikte in met als resultaat dikke, romige hangop.
- 300 ml yoghurt Turkse of Griekse voor 2 glazen
- honing naar smaak
- bloombites verkrijgbaar op www.bloombites.nl
- eventueel vers fruit
- cantuccini koekjes met amandel/chocolade
Ingredients
|
- Maak een schone theedoek nat en leg deze in een zeef. Zet de zeef op een kom. Schenk er de yoghurt in Zet het weg op een koele plek of in de koelkast Laat het minstens voor een paar uur uitlekken voor een romig effect. En klaar is je hangop!
- Kies een leuk glas en verkruimel de koekjes op de bodem. Schep daar een laagje van de hangop bovenop. Eindig met nog wat koekjes, bloombites en de honing.
No Comments