Afgelopen week heb ik het eventjes rustig aan gedaan, maar vandaag stond ik weer in de keuken, en maakte deze vegetarische kroketjes van rode linzen.
Ik ben dol op kroketten(en dan vooral die van de Febo) maar ja, helaas zijn ze niet al te gezond.
Dames, hier kan je gewoon lekker van eten zonder schuldgevoel, want deze kroketjes zijn naast lekker, ook nog eens gezond! Zelfs mijn man Sander geniet ervan!.
- 200 g rode linzen
- 1/2 rode ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 3 el vierge olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 40 g gare couscous
- 1 tl paprikapoeder
- cayennepeper naar smaak
- zeezout
- voor het sausje
- Griekse of Turkse yoghurt
- hot chilisaus
- fijn gehakte peterselie
Ingredients
|
- Spoel de linzen af onder de kraan en doe ze in een pan met 500 ml koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet goed af en laat iets afkoelen. Prak de linzen met een vork of pureer ze grof met de staafmixer. Doe ze in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Zet het mengsel voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol 15 kleine kroketjes van het mengsel, leg deze op het bakpapier en zet ze 15-20 minuten in de oven. Keer elke 5 minuten om zodat ze rondom bruinen. Voor het sausje meng je de yoghurt chilisaus en peterselie doorelkaar. Enjoy!
1 Comment
Ria Sluijter
21 juni 2014 at 20:00Heerlijk Jac, wel gezond!!x