HARTIG SNACKS VEGETARISCH GERECHT VOORGERECHT

Vega kroketjes van rode linzen.

21 juni 2014

Afgelopen week heb ik het eventjes rustig aan gedaan, maar vandaag stond ik weer in de keuken, en maakte deze vegetarische kroketjes van rode linzen.

Ik ben dol op kroketten(en dan vooral die van de Febo) maar ja,  helaas zijn ze niet al te gezond.

Dames, hier kan je gewoon lekker van eten zonder schuldgevoel, want deze kroketjes zijn naast lekker, ook nog eens gezond!  Zelfs mijn man Sander geniet ervan!.


Vegetarische kroket van rode linzen
Vega kroketjes van rode linzen.
Vega kroketjes van rode linzen.
Recept Afdrukken
Instructies
  1. Spoel de linzen af onder de kraan en doe ze in een pan met 500 ml koud water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes 15 minuten koken of tot ze gaar zijn. Giet goed af en laat iets afkoelen. Prak de linzen met een vork of pureer ze grof met de staafmixer. Doe ze in een kom, voeg de rest van de ingrediënten toe en roer door elkaar. Zet het mengsel voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 °C en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Rol 15 kleine kroketjes van het mengsel, leg deze op het bakpapier en zet ze 15-20 minuten in de oven. Keer elke 5 minuten om zodat ze rondom bruinen. Voor het sausje meng je de yoghurt chilisaus en peterselie doorelkaar. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

1 Comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.