[av_heading heading=’Crunchy Vissticks’ tag=’h2′ style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=’subheading_above’ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=” av_uid=’av-2mdi3l’]
Hallo lieve foodlovers,
[/av_heading]
Als kind was ik er al dol op, vissticks. Toen uit het bekende kartonnen doosje met de kapitein erop en nu maak ik zelf, crunchy vissticks. De combinatie van het knapperige korstje samen met de zachte vis vind ik onweerstaanbaar lekker.
Neem er gewoon even de tijd voor, als je deze crunchy vissticks hebt geproefd, wil je ze nooit meer anders eten.
Zeer geschikt voor kinderen, want deze vissticks maak je zelf, zijn krokant omdat ze uit de oven komen en daarom een stuk gezonder dan de vissticks uit het bekende doosje.
TIP| “Ook lekker op een broodje!
- Voor de yoghurtdip
- 1 el kappertjes fijngehakt
- 2 tl dijon mosterd
- 1 tl citroensap
- 225 ml Griekse yoghurt
- 1 hard gekookt ei fijngehakt
- 1 handje verse peterselie fijngehakt
- Voor de vissticks
- 500 g kabeljauwfilet of schelvisfilet (zonder huid) geen diepvries
- 100 g bloem
- 3 eieren licht geklutst
- 1 zak tortilla chips biologische AH
- gemalen zwarte peper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- citroenpartjes voor erbij
Ingrediënten
|
- Mix alle ingrediënten door elkaar en zet in de koelkast.
- Verwarm de oven tot 225°C.
- Vermaal de chips tot kruimels, dit kan kort in een blender of met een vijzel. Het mag niet te fijn zijn en leg op een diep bord.
- Snij de visfilets in repen van circa 2 centimeter en bestrooi met peper en knoflookpoeder, wentel door de bloem. Klop de eieren los in een diep bord en haal de visstukjes door het ei, en wentel het door de chipkruimels en druk het stevig aan.
- Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Tussendoor een keer omdraaien.
- Eet de crunchy vissticks met de yoghurt dip en maak op smaak met de partjes citroen. De vissticks zijn ook heerlijk op een zacht vloerkadetje.
Enjoy
3 Comments
Julia Perik
1 februari 2016 at 22:19Kelsey Kupper
Corrie Hekkers
2 februari 2016 at 13:04Heerlijk Jacqueline! Pinterest is een recept rijker. Yammy
Monique Kolderman
2 februari 2016 at 18:51Rick Vaandering