BIJGERECHT DOORDEWEEKS SALADES SNACKS

Gegrilde paprika’s in kruidenolie

Hallo lieve foodlovers!

Zondag 8 mei is het Moederdag, de dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten.

Zo maakte ik vandaag deze gegrilde paprika’s in kruidenolie, en zeg nou zelf, is het geen plaatje?

Gegrilde paprika

Gegrilde paprika

De paprika’s smaken heerlijk zoet en zijn erg lekker in een salade bij de barbecue, of serveer ze gewoon op de borrelplank samen met een blokje kaas als snack. Met dit homemade cadeautje kan je echt voor de dag komen.

“homemade gifts are the best”

gegrilde paprika (2)

Gegrilde paprika

 

Gegrilde paprika's op olie
Gegrilde paprika's op olie
Recept Afdrukken
Porties
2weckpotten
Porties
2weckpotten
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 200 graden. Leg bakpapier op de bakplaat.
  2. Was de paprika’s en halveer ze, en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi ze met wat zout en leg met de schil naar boven op de bakplaat, samen met de teentjes knoflook in schil en laat ze 30-45 minuten zacht worden in de oven. De schil wordt dan bruin/zwart en gaat wat bubbelen. Uit de oven halen, de paprikahelften in een plastic zak stoppen dicht knopen en een half uur laten liggen. Na een half uur verwijder je nu heel makkelijk het velletje (kijk uit kan nog erg warm zijn).
  3. Neem 2 (schone, uitgekookte) weckpotten en vul de potjes met de halve paprika’s, rozemarijn, tijm, peperkorrels, evt. een teentje knoflook en giet er tot slot de olijfolie overheen, alles moet helemaal onder de olie staan.
  4. Sluit de potten en om het persoonlijk te maken hang je er b.v. een leuk label aan met een boodschap voor mams. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

  • Reply
    A
    14 juli 2021 at 13:34

    Hee hee, hoelang kun je deze bewaren? En moet dit in de koelkast?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.