Hallo lieve foodlovers!
Zondag 8 mei is het Moederdag, de dag om je moeder eens extra in het zonnetje te zetten.
Zo maakte ik vandaag deze gegrilde paprika’s in kruidenolie, en zeg nou zelf, is het geen plaatje?
De paprika’s smaken heerlijk zoet en zijn erg lekker in een salade bij de barbecue, of serveer ze gewoon op de borrelplank samen met een blokje kaas als snack. Met dit homemade cadeautje kan je echt voor de dag komen.
“homemade gifts are the best”
Porties |
2weckpotten |
Porties |
2weckpotten |
- Oven voorverwarmen op 200 graden. Leg bakpapier op de bakplaat.
- Was de paprika’s en halveer ze, en verwijder de zaadlijsten. Bestrooi ze met wat zout en leg met de schil naar boven op de bakplaat, samen met de teentjes knoflook in schil en laat ze 30-45 minuten zacht worden in de oven. De schil wordt dan bruin/zwart en gaat wat bubbelen. Uit de oven halen, de paprikahelften in een plastic zak stoppen dicht knopen en een half uur laten liggen. Na een half uur verwijder je nu heel makkelijk het velletje (kijk uit kan nog erg warm zijn).
- Neem 2 (schone, uitgekookte) weckpotten en vul de potjes met de halve paprika’s, rozemarijn, tijm, peperkorrels, evt. een teentje knoflook en giet er tot slot de olijfolie overheen, alles moet helemaal onder de olie staan.
- Sluit de potten en om het persoonlijk te maken hang je er b.v. een leuk label aan met een boodschap voor mams. Enjoy!
1 Comment
A
14 juli 2021 at 13:34Hee hee, hoelang kun je deze bewaren? En moet dit in de koelkast?