DOORDEWEEKS HOOFDGERECHT

Gevulde paprika’s uit Kroatië

Tijdens onze vakantie in het mooie Kroatië hebben wij veel recepten uit de regio gemaakt. Dit was er één van, gevulde paprika’s met kruidig gehakt en rijst, gestoofd in een romige tomatensaus.

Heerlijk!

Enjoy

Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s
Gevulde paprika’s uit Kroatië
Gevulde paprika’s uit Kroatië
Recept Afdrukken
Porties
2 tot 3personen
Porties
2 tot 3personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de paprika, snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes, houdt de kapjes apart.
  2. Meng in een kom het ei, de rijst, de gehakte uien, de knoflook en de peterselie. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout, peper de ajvar of ,Nduja en meng alles door elkaar en vul de paprika’s met het mengsel.
  3. Verwarm in een grote braadpan de boter en bloem en bak tot lichtbruin, voeg dan de tomatenpuree, water, zout, peper, laurierblad toe, klop met een garde tot een gladde saus en laat koken op zacht vuur 5 minuten, regelmatig roeren tussendoor.
  4. Zet de gevulde paprika’s voorzichtig rechtop in de saus, leg de kapjes van de paprika erop voeg meer water toe en dek af en kook op laag vuur gedurende minimaal 50 tot 60 minuten.
  5. Serveer de paprika’s met een lekker stuk vers brood.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.