Tijdens onze vakantie in het mooie Kroatië hebben wij veel recepten uit de regio gemaakt. Dit was er één van, gevulde paprika’s met kruidig gehakt en rijst, gestoofd in een romige tomatensaus.
Heerlijk!
Enjoy
Porties |
2 tot 3personen |
Porties |
2 tot 3personen |
- 5 à 6 paprikas het liefst sweet Bianca anders andere soort (verkrijgbaar Turkse supermarkt)
- 1 ei
- 500 g gehakt half om half
- 150 g gekookte witte rijst
- 1 grote ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl zout
- zwarte peper naar smaak
- bosje verse peterselie fijngehakt
- 1 tl pittige paprikapoeder
- 2 el Ajvar or pittige 'nduja
- voor de saus
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 3 el tomatenpuree
- 1,5 tot 2 liter water
- 2 vegetarische bouillonblokjes
- 2 el paprikapoeder
- 1 laurierblad
Ingrediënten
|
- Was de paprika, snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadjes, houdt de kapjes apart.
- Meng in een kom het ei, de rijst, de gehakte uien, de knoflook en de peterselie. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met zout, peper de ajvar of ,Nduja en meng alles door elkaar en vul de paprika’s met het mengsel.
- Verwarm in een grote braadpan de boter en bloem en bak tot lichtbruin, voeg dan de tomatenpuree, water, zout, peper, laurierblad toe, klop met een garde tot een gladde saus en laat koken op zacht vuur 5 minuten, regelmatig roeren tussendoor.
- Zet de gevulde paprika’s voorzichtig rechtop in de saus, leg de kapjes van de paprika erop voeg meer water toe en dek af en kook op laag vuur gedurende minimaal 50 tot 60 minuten.
- Serveer de paprika’s met een lekker stuk vers brood.
No Comments