Als je van pittig eten houdt, maak dan eens dit typische Indische visgerecht. Pepesan Ikan (Pittige makreel) is een heerlijke combinatie van makreel en sambal. Pepesan Ikan smaakt heerlijk in combinatie met rijst en zoetzure groenten. Dit moet je echt eens proberen!
Doe de ui, geraspte gember, knoflook, sambal, lombok en de kemirinoten in een vijzel of keukenmachine en maal dit tot een boemboe, maak op smaak met zout.
Snijd de vis in stukken van 5 cm dep droog met keukenpapier en bestrooi de vis met bloem, klop overtollige bloem eraf. Verhit een flinke laag olie in een wok en bak hierin de vis voor 2 minuten licht krokant en bijna gaar. Haal de stukken gebakken vis uit de wok en laat uitlekken op wat keukenpapier
Haal wat olie uit dezelfde wok, en fruit hierin de boemboe 3 minuten op halfhoog vuur. Als de boemboe mooi glazig ziet, giet je de 4 el ketjap erbij, 100 ml water en de limoensap. Roer goed door en voeg de sereh, palmsuiker en kurkuma toe, leg de vis in de saus en laat voor 10 minuten koken op laag vuur.
Lepel tussendoor de saus over de vis, zo krijgt de vis een mooie intense smaak. Is de saus wat ingekookt, dan kan je er wat water bij doen en nog een extra lepel ketjap manis.
Serveer de vis met pandanrijst en zoetzure groenten.
Enjoy
Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.
Strikt noodzakelijke cookies
Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie instellingen kunnen opslaan.
Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.
No Comments