Hi foodlovers!
Wie houdt er nou niet van Pannenkoeken!!!
Soms wil je wel eens iets anders dan een boterham met kaas of ham, de ene keer eten we yoghurt met granola als ontbijt of alleen fruit, maar in het weekend maken wij graag iets bijzonders.
Deze ricotta pannenkoekjes zijn heerlijk fluffy en romig van smaak, wij eten ze graag met vers fruit, maar zijn ook heerlijk met stroop.
Happyness is the smell of pancakes 😉
Enjoy
- 1 bakje ricotta 250 g
- 6 el bloem
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille-extract
- 40 g fijne kristalsuiker
- 1 snufje zout
- boter om in te bakken
- 1 potje aardbeienjam b.v. Sint Dalfour
- 1 bakje aardbeien of ander fruit naar keuze
Ingrediënten
|
- Roer de ricotta los met een vork in een grote mengkom.
- Kluts het ei en schep dit voorzichtig en luchtig door de ricotta samen met de bloem, suiker, snuf zout, bakpoeder en vanille extract totdat het één mooie gladde massa is.
- Verwarm een koekenpan met een klontje boter, en schep hier kleine hoopjes van het ricotta mengsel in, druk een beetje plat in de vorm van een pannenkoekje en bak de pannenkoekjes totdat ze goudbruin zijn en gaar.
- Garneer de ricotta pannenkoekjes met poedersuiker, een schepje jam en vers fruit.
- Enjoy!
No Comments