Dat is wat de meeste mensen zeggen….
Jammer want ze zijn zo gezond, ze bevatten namelijk een grote hoeveelheid aan vitamine C, plantaardige eiwitten en vezels.
Doordat je de spruitjes mengt met wat zoets wordt het een waar feestje in de pan en op je bord.
Het is een makkelijk recept en het staat zo op tafel. En misschien zijn de kinderen ook wel te porren voor dit recept…..
Succes papa’s en mama’s!
- 500 g spruitjes
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 4 aardappels
- 1 flinke hand gedroogde cranberries
- 1 flinke hand gedroogde abrikoosjes in blokjes gesneden
- 1 bakje baconblokjes
- 1 tl kummelzaad
- 3 a 4 el extra vierge olijfolie
- nootmuskaat naar smaak
- peper naar smaak
Ingrediënten
|
- Breng een grote pan water aan de kook. Maak de spruiten schoon en schil de aardappels. Snijd de aardappels in vieren. Kook de spruitjes plus de aardappels 10 minuten en giet ze af, spoel de groenten plus de aardappels af met koud water, dit stopt het nagaren, en zo blijven de spruitje ook nog eens mooi groen van kleur. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Bak dit samen met de baconblokjes lichtbruin in een hete pan en strooi er de kummel, nootmuskaat en (versgemalen) peper naar smaak over. Doe de spruitjes, aardappelblokjes, cranberries en de abrikoosblokjes erbij en sprenkel de olie erover.
Ik heb er zelf nog gebakken worstjes bij gegeten en grove mosterd.
Enjoy!
No Comments