Hi foodlovers!
Stoofvlees met dikke knapperige frieten, mmm daar mag je mij middenin de nacht voor wakker maken.
Zet deze winnaar op tafel, en ik beloof je dat iedereen stil wordt!
Enjoy!
Servings |
3 a 4personen |
Servings |
3 a 4personen |
- 1 kg Runderriblappen
- 50 g roomboter
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 2 uien grof gesneden
- 4 el appelstroop
- 4 el bloem
- 4 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- 200 ml runderbouillon
- 300 ml bruin Belgisch bier
- zout/peper
- 1 Braadpan geschikt voor de oven
Ingredients
|
- Oven voorverwarmen op 160 graden
- Verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de runderlappen, in porties, rondom bruin. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Schep het vlees uit de pan.
- Verhit de rest van de boter, en fruit de uien en de knoflook. Bestrooi met de bloem, en roer goed door tot de bloem gaar is. Doe het vlees terug in de pan en voeg, de appelstroop, de runderbouillon en het bier toe en breng al roerend aan de kook.
- Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel in de oven gedurende 1,5 uur sudderen. Tussendoor regelmatig doorroeren.
- Serveer het stoofvlees met knapperige dikke frieten en een goed glas Belgisch bier.
- Enjoy!
12 Comments
Dennis Hollander
6 oktober 2017 at 16:03Marlies van Setten
Sylvia van Stijn-Beukers
6 oktober 2017 at 18:05Jan van Stijn
Charlotte Trippenzee - van Nierop
8 oktober 2017 at 17:22Wietze Trippenzee
Wendy Huijberts
29 september 2018 at 19:46Anne Huijberts
Anne Huijberts
29 september 2018 at 19:52Wendy Huijberts opgeslagen!
Gretha Pons
29 september 2018 at 19:50Patricia van Suchtelen
Patricia van Suchtelen
29 september 2018 at 20:03Opgeslagen
Renee Wijk
29 september 2018 at 20:41Sjoerd Bruinsma
Zooey Tang
29 september 2018 at 22:58Matts Vrlme
Robbie Kerremans
30 september 2018 at 08:26Sabina Kerremans
Annemarie Visser
30 september 2018 at 10:57Kan een blikje Heineken ook, dat staat in de koelkast. We lusten zelf geen bier😂😂😂
Foodblabla
30 september 2018 at 11:10Annemarie Visser ohh hahaha ja hoor, gooi al je creativietijd er maar lekker in heiniken is top! Suc6 gr Jacq