HOOFDGERECHT

Stoofvlees met bier en appelstroop

6 oktober 2017

Hi foodlovers!

Stoofvlees met dikke knapperige frieten, mmm daar mag je mij middenin de nacht voor wakker maken.

Zet deze winnaar op tafel, en ik beloof je dat iedereen stil wordt!

stoofvlees met bier en appelstroop

stoofvlees met bier en appelstroop

Enjoy!

stoofvlees met bier en appelstroop
Stoofvlees met bier en appelstroop
Stoofvlees met bier en appelstroop
Recept Afdrukken
Porties
3 a 4personen
Porties
3 a 4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Oven voorverwarmen op 160 graden
  2. Verhit de boter in de braadpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de runderlappen, in porties, rondom bruin. Breng op smaak met flink wat zout en peper. Schep het vlees uit de pan.
  4. Verhit de rest van de boter, en fruit de uien en de knoflook. Bestrooi met de bloem, en roer goed door tot de bloem gaar is. Doe het vlees terug in de pan en voeg, de appelstroop, de runderbouillon en het bier toe en breng al roerend aan de kook.
  5. Voeg de laurierblaadjes en de tijm toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel in de oven gedurende 1,5 uur sudderen. Tussendoor regelmatig doorroeren.
  6. Serveer het stoofvlees met knapperige dikke frieten en een goed glas Belgisch bier.
  7. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

12 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.